Změna pracovní smlouvy zpětně - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

nová pracovní smlouva

Zlatka Pluhařová, 15.01.2009 18:07:39

Dobrý den,máme větší problém v práci.Pracujeme v nemocnici a x let se tam dodržuje v naší funkci osmihodinová pracovní doba.Teď se nás snaží naše nadřízená donutit podepsat novou smlouvu na dvanáct hodin,včetně víkendů a nočních služeb.Výhrůžkou je,že pokud smlouvu nepodepíšeme,můžeme si hledat nové pracovní místo.Jak můžeme v tomto případě postupovat a ubránit se podepsání nové pracovní smlouvy aniž bysme musely hromadně dávat výpověď???Máme momentálně smlouvu na dobu neurčitou,na osm hodin denně,5 dní v týdnu.Děkuji za odpověď.

Re: nová pracovní smlouva

Karel Dlouhý, 15.01.2009 19:37:19

Dobrý den,
zaměstnavatel je povinen přidělovat práci podle platné pracovní smlouvy. Vaše smlouva platí, pokud nemáte zájem podepsat změnu (zpravidla dodatkem pracovní smlouvy, ne smlouvou novou), zaměstnavatel Vás nemůže nijak donutit k podpisu.
Výpověď dávat nemusíte - proč byste ji dávali?
Nanejvýš může dát výpověď zaměstnavatel (z organizačních důvodů s odstupným).
Zastat by se Vás měla odborová organizace.

Re: nová pracovní smlouva

Zlatka Pluhařová, 15.01.2009 20:52:28

Děkuji moc za odpověď a omlouvám se za opakovaný příspěvek.

Změna pracovní smlouvy zpětně

L.Nováková , 10.01.2008 14:48:06

Chtěla bych se touto cestou informovat,jak postupovat v případě,že zaměstnanec chce zpětně změnit náležitosti v pracovní smlouvě.
Konkrétně:cca 3 roky vykonávám činnnost mzdové asistentky,ikdyž jsem byla přijata na pozici asistentky obchodního oddělení a následně pak přeřazena na účetní oddělení.Požádala jsem zaměstnavatele,zda by bylo možné zpětně dle skutečnosti upravit druh vykonávané práce na pracovní smlouvě.Bohužel mi nebylo vyhověno a změna mi byla provedena až k 1.1.2008.Z archivovaných dokumentů účtárny je zřejmé,že určité mzdové podklady a dokumenty již nějakou dobu zpracovávám já.Je možné trvat na zpětné změně pracovní smlouvy nebo ne?
Předem děkuji za odpověď.
L.Nováková

Re: Změna pracovní smlouvy zpětně

Mgr. Oldřich Topka, 14.01.2008 13:44:20

Dobrý den, obecně platí, že se smlouvy nemění zpětně. Mohou se měnit v průběhu doby (dodatkem, změnou, novou smlouvu), ale nikoli zpětně. Pracovní smlouva vychází z poměrů, které existují v době jejího uzavření a upravuje vztahy do budoucna. Jestliže jste s něčím nesouhlasila, měla jste se hájit již v době, kdy došlo k prvním rozporům a ne až po 3 letech.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »