Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, takže vše je nahlášeno na policii, vyslechli přítele i mne. nyní se prý jedná o přestupek a bude se to řešit. Zajímalo by mne zda podle vás stojí za to, podat trestní oznámení na revizory..Nechceme aby jim prošlo jejich chování jen tak..a co by to pro nás znamenalo (jaká další vyřizování)?
Děkuji Kuběnová
Dobrý večer, prosím můžete mi ještě odepsat na téma REVIZOR v složce Občanské právo-Různé? Nyní to vyřizuji s policií. Děkuji Kub.
Dobrý den,
s přítelem jsme jeli autobusem 1 zastávku. Byli jsme v zadní části autobusu a požádal nás revizor o předložení jízdenek. Přítel jízdenku sice neměl,ale než uběhla ta 1 zastávka nestačil ho ani skontrolovat,chtěli jsme tedy vystoupit, revizor mu bránil ve výstupu, tak se kolem něj protáhl. Revizor za ním ven z autobusu. Chytil jej, v tom přiběhl druhý a svalili ho na zem, pokoušel se asi 3* vstanout a oni ho vždy srazili k zemi. Pak ho odvedli donuceně na zastávku a drželi ho a nechtěli pustit. Lekla jsem se agresivního chování revizorů a zavolala na policii. Přijeli a sepsali naše výpovědi. Policista řekl, pokud to chceme sepsat, že máme jít do nemocnice na vyšetření. Šli jsme, ukázalo se negativní. Poté jsme šli na policii a sepsali protokol. Zajímalo by mne co se bude dít dál a zda revizoři jednali oprávněně.
Druhou otázkou je, zda když revizor za přítomnosti policie vypsalLístekNaPokutu a přítelJej nepodepsalCoSeBude dít dále? MusíZaplatitPokutu neboJiBudouVymahat?Dekuju
Revizoři nejednali oprávněně. Máte na to svědky?
Přítel jel bez jízdenky, tedy musí zaplatit částku podle tarifu. Když ji zaplatí dříve, bude ho to stát méně. Jinak to budou vymáhat přes exekuci (viz zde v rubrice exekuce, částky třeba 12 000 Kč).
Jel sice bez jízdenky, ale ten revizor ho nestihl zkontrolovat, stal vzadu v autobusu, kontroloval vice lidi, přítel seděl a já stála, chvili jsem mesicnik hledala, pak ukázala a už byla ta zastávka, ani se k příteli nedostal, revizor stál jakoby v krouzku vice lidi.A pak uz jsme vystupovali, pritel chtel projit, on mu branil,tak se pritel protahl a pak uz se na nej vrhli, drzeli pri zemi a pak asi pul hodiny ho nutili sedet na lavicce v zastresenem rohu zastavky a nechteli jej pustit..Takže poté už se ani tak neřešila jizdenka ale chovani revizoru.
Ano, svědky máme. Jsem svědkem já, a jeho mladší nevlastní bratr. On měsíčník příteli rychle zapůjčil, a revizor zjistil že je jeho bratra, Zvláštní bylo, že revizor zabavil mladému bratrovi měsíčník a nevrátil a sdělil mu,že bude mít problémy.
Píšete ze musí zaplatit částku, ale on ten vypsaný lístek nepodepsal, i přesto ji bude muset zaplatit?Děkuji
Jenom pro zajímavost: o jaké město se jedná? Každý dopravní podnik má trochu jiné Smluvní přepravní podmínky a Tarif (zpravidla je na webu toho DP)
Píšete: "Jel sice bez jízdenky, ale ten revizor ho nestihl zkontrolovat. ... jeho mladší nevlastní bratr. On měsíčník příteli rychle zapůjčil, a revizor zjistil že je jeho bratra." V tom vidím rozpor.
To, že protokol nepodepsal, není podstatné (to by byl jednoduchý způsob, jak se může cestující bez jízdenky zbavit povinnosti).
Ten mladší bratr by měl jít na dopravní podnik a vyžadovat vrácení měsíční jízdenky, neboť on se porušení SPP nedopustil.
Jiná věc je neoprávněný postup revizorů - omezování osobní svobody apod. Pro to by bylo dobré mít svědky z řad jiných osob, nejenom příbuzné. Asi by byla na místě porada u advokáta, podání trestního oznámení apod.
Děkuji předem za rychlou odpověď.
Jedná se o Ostravu.
Neměl jízdenku, revizor kontroloval vzadu více lidí. Více lidí. Mi chvíli trvalo než jsem měsíčník našla..mezitím zkontroloval mladšího bratra, který pak rychle zapůjčil měsíčník příteli a revizor se ptal přítele: "to je váš měsíčník"? on řekl že ano..a revizor hned že chce vidět i ten bratrův znova..ten ho samozřejmě neměl když ho zapůjčil..no a pak už chtěl přítel vystoupit, ale revizor bránil tělem ve výstupu,tak se kolem něj protáhl a vyskočil z autobusu.revizor ze zadu na něj a v tom přiběhl na pomoc i ten druhý, svalili ho na zem a dželi a surově jednali atd,jak jsem již popisovala.Ani policie nevyřešila proč byl měsíčník mladšímu bratru revizory zabaven a nevrácen.
Takže pokutu bude muset zaplatit? Jiné svědky nemáme, jsme jen my tři. Sice kolem chodili lidé a pokřikovali ať přítele pustí ale revizori nereagovali.Zítra chce jít přítel podat trestní oznámení na revizory.jaký poté bude postup?Děkuju
Podá trestní oznámení, policie si pozve k vyjádření i revizory, pak bude vyšetřovat. Buď to odloží, že nejde o trestný čin, nebo že jde o přestupek a postoupí na magistrát, nebo podá žalobu. Je dost možné, že Policie nebude nestranná a revizoři potrestaní nebudou.
Současně máte možnost v tom případu dělat další kroky (aby to nešlo "ututlat"):
- stížnost řediteli Dopravního podniku
- stížnost na odbor dopravy MAgistrátu
- případně stížnost přímo primátorovi
- popsat ten případ do místních novin nebo rádia (současně tím hledat další svědky).
K hledání svědků případně vyvěsit letáky u té zastávky.
SPP DPO:
http://www.dpo.cz/jizdne/soubory/spp2010.pdf
Přirážka je 1000 Kč, při zaplacení do 7 dnů se snižuje na 700 Kč.
Případně kontaktujte fanoušky městské dopravy v Ostravě na http://www.k-report.net/discus/messages/2484/24936.html?1263363806
(třeba poradí, jak na revizory)
Dobrý den, takže vše je nahlášeno na policii, vyslechli přítele i mne. nyní se prý jedná o přestupek a bude se to řešit. Zajímalo by mne zda podle vás stojí za to, podat trestní oznámení na revizory..Nechceme aby jim prošlo jejich chování jen tak..a co by to pro nás znamenalo (jaká další vyřizování)?
Děkuji Kuběnová
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com