Životní minimum - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Životní minimum

Radka Kuběnová, 06.01.2010 19:32:15

Dobrý den, v současné době jsem evidována na ÚP a jsem na rekvalifikačním kurzu, dostávám 60% z hrubé mzdy. Po skončení této rekvalifikace, již nemám nárok na podporu v nezaměstnanosti. Je mi 22 let a bydlím s rodiči. Zajímalo by mne, zda budu mít po zažádání nárok na nějaké sociální dávky - životní minimum? A z čeho se vypočítávají? A kolik činí? Děkuji velice za odpověď. S pozdravem Kuběnová Radka

Re: Životní minimum

Dana Šedivá, 07.01.2010 21:16:15

Dobrý večer,
četla jsem Váš dotaz, ale myslím, že nebudete mít nárok na nic. V případě, že byste byla s dítětem, pak ano, to by Vám soc. oddělení doplácelo dávky do živ.minima, ale když jste sama a nemáte žádné pádné zdravotní důvody..., tak si musíte hledat práci...Tak to u nás ve státě funguje...ALE ZEPTEJTE SE NA PATŘIČNÉM ÚŘADĚ, KAM PATŘÍTE A MYSLÍM, ŽE VÁM POTVRDÍ MŮJ NÁZOR.
S POZDRAVEM
DANA

Petra Volešáková, 25.02.2010 17:13:18

Dobrý den, před Vánocema jsem přišla o práci..Nelámala jsem si s tím hlavu.V půlce ledna jsem měla nastupovat jinam. Jenže jsem zjistila že jsem těhotná a tim pádem jsem nemohla nastoupit, protože ta práce byla fyzicky náročná. Šla jsem tedy na pracák se zaregistrovat ale těhotnou mě nikdo nezaměstná. Nicméně mi odmítli dát životní minimum. Že prý na nic takovýho nárok nemám. Jelikož jsem měla problémy v rodině, tak jsem hlášená na úřadě. Jsem odkázaná na to starat se sama o sebe. a jak se mám o sebe starat když nemám z čeho.Nemám ani na jídlo ani na nájem a jsem závislá na tom, co mi kdo z rodiny koupí.Jak bych měla postupovat v téhle situaci?

Petra Janátová, 21.01.2010 14:18:30

Dobrý den, na životní minimum byste nárok měla jen pokud byste bydlela sama, tedy ne u rodičů. Rodiče mají totiž ze zákona vyživovací povinnost do doby, než se budete schopna živit sama...

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »