Nezaplacená mzda - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

nezaplacena mzda

Nikol Blažková, 14.01.2010 12:41:52

Dobry den, ukoncila jsem pomer v praci k 31.12.2009, nebyla mi vyplacena posledni mzda, protoze mi chybely dolozené zapoctove listy z minule prace, ale tam mi je zamestnanec nedal- zmenil mi smlouvu a ja si musim na pojistovne doplatit zdravotni sama-to uz mam vyrizene, ale co mam udelat, abych dostala posledni vyplatu za mesic prosinec? Dekuji

Re: nezaplacena mzda

Karel Dlouhý, 14.01.2010 18:09:14

Nechápu, jaký vliv má neodevzdaný zápočtový list z předchozího zaměstnání na nevyplacení mzdy v následujícím zaměstnání.
Abyste dostala výplatu, musíte podat žalobu k soudu (pokud nezaplatí dobrovolně).

Nezaplacená mzda

Jana Vančurová, 30.12.2009 13:20:52

Syn pracoval od 10/2008 u české firmy v zahraničí, s tím, že smlouva se dopíše později. V únoru 2009 mu majitel firmy řekl, aŤ si pořídí ŽL a pojedou dál na živnost, ale nezaplatil mu celou mzdu ani mu ji nevyúčtoval. Syn po 4 měsících ŽL pozastavil a do práce už nešel, až po vyřešení mezd. Od té doby s námi majitel nekomunikuje a nereaguje na naše výzvy. Chtěla bych se zeptat, jak mám postupovat dále. Děkuji Vančurová.

Re: Nezaplacená mzda

Karel Dlouhý, 30.12.2009 22:06:54

Syn musí dát žalobu k soudu.
Ale jeho počínání (pracovat bez smlouvy) nebylo rozumné.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »