Směnka - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Směnka

Martin Tomášek, 01.12.2011 07:45:13

Dobrý den

podepsal jsem směnku jako zástavu pro kreditní operace v případě mého nesplácení faktur a dodavatelem mi bylo řečeno, že je špatně vypsaná(u podpisu je razítko firmy) a vystavil novou. Tu starou mi ale nevrátil. Je ta stará platná, nebo ne, když je u mého podpisu i razítko?

Děkuji

Re: Směnka

Karel Dlouhý, 01.12.2011 20:10:12

Nevím, zda je ta stará platná.

Ale nechápu, proč jste mu dal novou, když vám nevrátil starou.

Dotaz na směnku.

Jaroslav Havlíček, 29.06.2010 10:29:27

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jen na jeden dotaz. Potřeboval
bych půjčit trochu větší obnos (300.000,-kč).
Jenže mám jednu nevýhodu nemám nemovitost k zajištění
nebo spíše řečeno k ručení. Trvalý platový příjem mám,
v rozmezí 15000,- až 16000,-kč. Potřeboval bych akorát
poradit, jestli by bylo výhodné vzít si půjčku na
směnku.
Děkuji za jakoukoliv odpověď.

Re: Dotaz na směnku.

Štefan Stefano, 11.04.2011 16:29:42

Dobrý den,
půjčil jsem známemu proti směnce(vypsané na originálním tiskopisu)800.000,-Kč. Soud mi sdělil, že nelze vydat SPR z důvodu, že je v kolonce "splatno u" jméno a adresa ručitele a pod ní v kolonce "Místo placení" je uvedeno odlišné místo placení než uvedena adresa v kolonce "Splatno u". Je tato skutečnost tak závažná, že směnka je z tohoto důvodu neplatná?
Děkuji za odpověď

Štefan Stefano, 11.04.2011 16:30:04

Dobrý den,
půjčil jsem známemu proti směnce(vypsané na originálním tiskopisu)800.000,-Kč. Soud mi sdělil, že nelze vydat SPR z důvodu, že je v kolonce "splatno u" jméno a adresa ručitele a pod ní v kolonce "Místo placení" je uvedeno odlišné místo placení než uvedena adresa v kolonce "Splatno u". Je tato skutečnost tak závažná, že směnka je z tohoto důvodu neplatná?
Děkuji za odpověď

Milan Zeman, 12.04.2011 08:04:40

Pokud soud odmítl vydat SPR pro vady směnky, budete muset podat k soudu návrh na vydání PR, kde Vaše směnka bude sloužit jako důkazní prostředek.

Směnka

Kateřina Nečasová, 15.05.2009 14:30:59

Dobry den mam směnku na 50 000kč.dlužník my měl směnku zaplatit do 1.2.2009,ale nezaplatil.co mam dělat??

žádost o radu

Karel Fašina, 28.12.2008 16:35:32

Dobrý den, v internetovém obchodě jsem na základě platné objednávky předem zaplatil cca 1000 Kč na účet firmy, pak ovšem mi bylo sděleno, že zboží za tuto cenu dodat nemohou a sdělili mi cenu novou, vyšší. Já toto omítl a požadoval zboží za cenu původní, nebo vrátit peníze. Toto mi bylo přislíbeno, ale skutek utek, na maily již neodpovídají a do telefonu jen výmluvy, očekávám, že časem se už ani nedovolám. Jak mohu prosím Vás vymáhat takovou částku efektivně a přes celou republiku, jaké bych k tomu potřeboval podklady? Děkuji.

Odcizena směnka

Jakub Urban, 01.07.2008 09:36:53

Dobrý den,
potrebuju poradit s jednou situaci:
Jednou jsem pujcil jednomu panovi penize na smenku, jenze jak jsem vezl stopare, tak me okradli a tu smenku mi ukradli + doklady a vsechno.Ta smenka byla na vysokou castku jak muzu zajistit abych sve penize dostal spatky?Protoze dotycny dluznik by mi je vratil,ale ma strach at tu smenku na nej nekdo pozdeji nepouzije.Da se to nejak pravne osetrit?
Prosim poradte a nebo napiste na mail, budu radsi.
Predem diky Jakub urban
urbanzfp@centrum.cz

Re: Odcizena směnka

Mgr. Oldřich Topka, 11.07.2008 08:47:30

Dobrý den, to je velmi nepříjemné, leč kdyby někdo hodlal směnku uplatnit, pak by se u soudu muselo prokázat, že předkladatel směnky ji získal díky nelegálnímu úkonu.

Směnky

Jakub Mich, 20.05.2008 09:06:53

Dobry den,

pujcuji penize na smenku, penize nejsou pouze moje, ale dalsich osob z pocatku se jednalo o male castky, ale casem to roste.

Existuje nejake omezeni hodnoty, kterou mohu na smenku pujcit?

Penize davam v hotovosti a v hotovosti je prijimam, je v tom nejake omezeni vyse?

Nevadi ze celkovou castku kterou takto pujcuji jsem prozatim nemohl vydelat(nejsou to pouze me penize)?

Predem dekuji za odpovedi a preji hezky zbytek dne

Jakub Mich

Re: Směnky

Mgr. Oldřich Topka, 11.07.2008 08:45:39

Dobrý den, to je pouze na Vás kolik půjčíte. Limity stanovené nejsou.

josef ul, 19.10.2009 20:04:42

Dobrý den,vidím že se tady ptáte kolik můžete půjčovat.už strašně dlouho hledám někoho kdo mi pujčí mám velké finanční problémy a potřebuju se z nich rychle dostat dokud nemám exekuci.zaměstnaný sem a mohl bych splácet kolem 6tisíc.potřeboval bych 400 000,pomůžete mi??

Otmar Přibil, 17.11.2009 18:11:58

Dobrý den,
mohl bych poprosit o e-mail na pana Jakuba Micha.
Děkuji, Otmar Přibil

Otmar Přibil, 17.11.2009 18:13:59

posílejte na e-mail : otmar.pribil@centrum.cz

igor danylevych, 25.04.2011 11:53:13

Dobrý den,chci se zeptat,jestli půjčujete nadále peníze?děkuji Igor

směnka

monika Šandová, 15.04.2008 16:37:01

dobrý den prosím Vás když mám vypsanou směnku vlastní ale na pravidelné měsíční splátky je možné požadovat soudní cestou ty splátky když je neplatí měl je platit od ledna a ještě mi nedal ani korunu.Nebo jak je možné ho za to postihnout když neplatí?Děkuji.

Re: směnka

Mgr. Oldřich Topka, 11.07.2008 08:23:38

Dobrý den, samozřejmě, že ho lze žalovat. Můžete podat například směnečný platební rozkaz. Protože neplatí splátky, měl by je (jako výhodu) ztratit a vymáhat by se mohla celá zbylá částka.

smlouva o půjčce

monika Šandová, 29.02.2008 07:45:45

a jak bude tato smlouva pak postihnutelná? za jakou dobu kdyby neplatil můžu uplatnit nárok na vymáhání peněz?děkuji

Re: smlouva o půjčce

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 29.02.2008 08:18:20

Dobrý den,
můžete svá práva bránit např. u soudu.
V případě, že ve smlouvě bude uvedeno "pod ztrátou výhody splátek", znamená to, že nezaplacením byť jediné splátky se dluh stává splatným najednou a Vy tak můžete celou dlužnou částku (bez ohledu na splátkový kalendář) vymáhat soudní cestou.
Pokud by tam tento dovětek chyběl, mohla byste vymáhat buď jednotlivé splátky nebo až po skončení splátkového kalendáře celou částku (zde ale pozor na promlčení).

smlouva o půjčce

monika Šandová, 26.02.2008 13:46:48

chci se zeptat jak mám vypsat smlouvu o půjčce, bývalému příteli jsem půjčila peníze a dnes má přijít aby jsme to sepsali ale potřebuju aby mi to musel každý měsíc pravidelně splácet bez možnosti odkladu poradtě mi jak to mám sepsat. děkuji

Re: smlouva o půjčce

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 26.02.2008 14:32:31

Dobrý den,
předně do smlouvy uveďte Vaše iniciály, výši půjčky a dále to, že se XY zavazuje hradit dlužnou částku prostřednictvím pravidelných měsíčních splátek ve výši ...Kč, splatných ke každému ..dni v měsíci k rukám (na bankovní účet č...) a to pod ztrátou výhody splátek.
Smlouvu datujte a oba podepište.

Směnka

Tomáš, 09.01.2008 22:54:37

Dobrý den,
prosim timto o pomoc Vasi pravni poradnu.
podepsal jsem smlouvu se smenkou o prohlidce nemovitosti
na zaklade, ktere mi realitni kancelar
ukazala nemovitost k prodeji. Mam ted obavy aby nedoslo
ke zneuziti smenky mandatarem podle nasledujiciho zneni ze smlouvy:

"Smluvní pokuta"
"Strany se dohodly, že pokud mandant poruší povinnosti"
"uvedené v předcházejících bodech této smlouvy (koupi nemovitost od treti osoby) uhradí mandant"
"mandatáři smluvní pokutu ve výši x.Kč, za kterou mandant ručí"
"směnkou vlastní, která tvoří přílohu. Příloha č.1: Směnka vlastní."

Proto Vas timto prosim o Vase vyjadreni a predem dekuji za pomoc.

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 10.01.2008 13:40:13

Dobrý den,
popravdě vůbec nerozumím Vašemu dotazu. To jste si šel jen prohlédnout nabízenou nemovitost a už jste jim podepsal smlouvu a směnku? A podepisoval jste i směnku?
Nerozumím tomu.

Karol Piroška, 14.01.2009 20:27:27

Dobrý den, mám problém. Chtěl jsem si půjčit od soukromého investora 500 tisíc kč. Přisel jsem na setkání, podepsal směnku, kterou se zavazuji vrátit peníze do roka a bohužel peníze jsem nedostal. Uběhnul rok a já myslel, že se nic nebude dít, když jsem nedostal peníze a nyní soukromí investor vymáhá na mě peníze, které mi nikdy nepůjčil, prosím Vás, co mam ted dělat? Děkuji

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »