Kategorie: Občanské právo / Dědictví
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Prosím o radu,synovi zemřel otec po těžké nemoci,když mu bylo 15 let.Majetek,který získal v restituci,převedl na bratra,který byl určený i jako poručník syna.Náleží synovi neopomenutelná část dědictví ze zákona,i když to jeho otec převedl za svého života? A potom ještě švagr prodával dům,který byl polovina tchýně a čtvrtiny měl švagr a bývalý manžel.Ale to už bylo po jeho smrti.Náleží synovi podíl na dědictví?Jaká je promlčecí lhůta v případě neopom. dědice.Děkuji A.
Dobrý den, rád bych Vás moc poprosil o Váš čas a o radu. Máme s manželkou rodinný domek. Půlku vlastní manželka, půlku já. Měli jsme syna (letos zemřel) - má tři děti. Máme dceru a ta má jedno dítě. A teď k dotazu. Pokud nesepíšeme s manželkou závěť a já zemřu, jak se můj majetek rozdělí mezi pozůstalé a déle jaká bude situace až zemře manželka? Předem děkuji za informaci a za Váš čas. Lukáš Mach
Dobrý den, vidím, že vám tu zatím nikdo neodpověděl. Tak vám dám alespoň tip, kde se obvykle ptám na podobné věci já. Zkuste některou z online poraden, kde odpovídají na dotazy čtenářů odborníci, například http://poradna.finance.cz/pravo/
Dobrý den,
dle mého názoru bude po Vaší smrti dědit manželka a dcera, obě rovným dílem. Děti Vašeho syna jsou z dědictví vyloučeny. Po smrti Vaší ženy bude ze zákona dědit Vaše dcera.
Dobrý den, pokud nesepíšete závěť a zemřete-li dříve než Vaše žena, bude postup následující: nejprve se vypořádá společné jmění manželů, část SJM, která Vám připadne + majetek, který máte ve výlučném vlastnictví bude předmětem dědického řízení. V dědickém řízení můžou dědicové uzavřít dohodu, kde si dědictví rozdělí podle sebe - pokud to nebude odporovat dobrým mravům, tak to soud schválí a dědictví bude takto vypořádáno. Jestliže se dědicové nedohodnou, přijdou na řadu zákonné podíly - dědit se bude podle 1. skupiny, čili 1/3 manželka, 1/3 dcera a 1/3 děti syna (každé synovo dítě tedy 1/9 z předmětu dědictví).
Zemře-li následně Vaše manželka a opět dohoda nebude možná, tak 1/2 získá dcera a 1/2 děti syna (tedy každé 1/6 předmětu dědictví)
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com