dar se zástavou a dluhy - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

dar se zástavou a dluhy

Pavlína Krišková, 04.12.2009 10:19:44

Dobrý den, můj otec je závislý na hracích automatech a byt, ve kterém oba žijeme, je zastavený na dluh u České spořitelny. Má ale ještě další dluhy u jiných institucí jako je Cofidis, Home Credit apod. Bude na mě převádět byt i se zástavou, která na něm je a samozřejmě počítám s tím, že když dluh u České spořitelny přestane splácet, tak budu muset se splátkami nastoupit já, abych o byt nepřišla. Darovací smlouva bude bez břemene, ale obávám se toho, jestli když už byt bude převedený na mě i s veškerým vybavením bytu, jestli nemohou přijít exekutoři a kvůli tátovým dluhům mi v bytě něco nezabavit. Nebo, je-li tato smlouva nějak napadnutelná od úvěrových společností, kde má táta dluhy, že to na mě otec třeba převedl schválně, aby nepřišel o žádný majetek. Pokud ano, tak bych byt po převedení na mě "prodala" např. příteli, kdyby to pomohlo tomu, že už by tu darovací smlouvu nemohl nikdo napadnout a nezabavit mi žádný majetek. Děkuji moc za radu

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »