Kategorie: Občanské právo / Procesní právo
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Vylezl jsem s přáteli na tovární komín. Nejsme žádní raubíři, pouze jsme chtěli komín vylézt a pokochat se výhledem.
V cestě ke komínu byly dvě překážky (2 brány, ale ty byly odemčeny, takže ke komínu jsme došli volně). Nikoho jsme se neptali a komín jsme vylezli. Následně jsme byli odhaleni a přijela policie s tím, že náš skutek předá na správní řízení, což se tak stalo a dostal jsem nyní Příkaz. S policisti jsme nic nesepisovali, vše bylo ústně projednáno a ústně jsme byli obviněni za par. 50 odst. 1, písmeno b) přestupkového zákona, s čímž jsme ústně vyjádřili nesouhlas.
Zaslaný příkaz mě tedy obviňuje z výše uvedeného paragrafu a uděluje mi pokutu 5 000,-.
Já osobně si myslím, že sice jsem konal s přáteli nestandardní věc (výstup na komín), ale že mě nelze postihnout tímto paragrafem.
díky za komentáře
§ 50
(1) Přestupku se dopustí ten, kdo
b)
úmyslně neoprávněně užívá cizí majetek ...
(2) Za přestupek podle odstavce 1 lze uložit pokutu do 15 000 Kč.
Podle mne to spadá na vaše jednání - komín nebyl váš majetek, nýbrž cizí majetek (a ani jste od jeho majitele neměli povolení na komín vylézt).
§ 87
Příkazní řízení
(1) Není-li pochybnosti o tom, že obviněný z přestupku se přestupku dopustil, a nebyla-li věc vyřízena v blokovém řízení, může správní orgán bez dalšího řízení vydat příkaz o uložení napomenutí nebo pokuty (§ 13 odst. 2).
(4) Obviněný z přestupku může proti příkazu podat do 15 dnů ode dne jeho doručení odpor správnímu orgánu, který příkaz vydal. Včasným podáním odporu se příkaz ruší a správní orgán pokračuje v řízení. Obviněnému z přestupku nelze uložit jiný druh sankce, s výjimkou napomenutí, nebo vyšší výměru sankce, než byly uvedeny v příkaze.
(5) Příkaz, proti kterému nebyl včas podán odpor, má účinky pravomocného rozhodnutí.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com