Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
dobrý den,Chci se podělit o svůj problém,možná se najde i nějaká rada,byla by k nezaplacení.Před dvěma lety jsem darem od své maminky dostal pozemek,který jsem prodal asi za rok.Po zaplacení daně z převodu nemovitostí jsem byl na fin.úřadě ubezpečen,že už nic nebudu platit.Po dvou letech jsem od fin.úřadu dostal dopis na dodatečné přiznání daně z příjmu obyvatelstva.Toto údajně činí skoro 30 procent z celk.prod.částky po odečtení nákladů.Já jsem ale myslel,že už nic platit nebudu tak jsem si za utržené peníze opravil svůj dům a žádné peníze mně už nezbyly.Takže mně asi čekájí s fin.úřadem velké nepříjemnosti,nevím jestli mi neudělají exekuci nebo jak to dopadne.Za každou radu budu velmi vděčný a kdyby to byla rada která by na fin.úřadě uspěla tak bych toto mohl i odměnit.děkuji Kalina
Dobrý den,
už 10let bydlím a mám trvalé bydliště v jednom panelákovém bytě, ale až v dubnu roku 2009 jsem byt koupil do OV. V září téhož roku jsem, ale byt prodal z důvodu koupě rodinného domu.
Musím platit 15% daň?
Děkuji za odpověď s pozdravem Zuna.
Dobrý den,
v roce 2008 jsme s manželem prodali byt, který jsme nevlastnili 2 roky. Podel zákona nemusíme platit
daň z příjmu z prodeje nemovitosti, pokud peníze použijeme na uspokojení bytových potřeb. 1.) Ale
do kdy musíme peníze použít na uspokojení bytových potřeb?
2.) Co se dá do bytových potřeb zahrnout. Paní na finančním úřad nám nejprve tvrdila, že ani
rekonstrukce RD se do toho zhrnout nedá pouze koupě nového bytu či RD. Poté si asi přečetla zákon a zavolala, že tedy můžem a máme jí doložit účty.
Z čehož vyplývá, že ani paní, která by měla vědět, nic neví. Vlastníme RD, ale protože ho chceme v budoucnu
zbourat postavili jsme si za peníze z bytu vedle na na tom samém pozemku novou
dřevostavbu, zkolaudovanou v roce 2008 jako zahradní domek. V součastnosti v roce 2009
máme stavební povolení na přístavbu koupelny k zhradnímu domku a povolení na změnu užívání k trvalému bydlení.
Dá se nová dřevostavba považovat za bytovou potřebu?
Děkuji Švamberková
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com