Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,můj zaměstnavatel mi dal podepsat výpověď dohodou,i když jsem měla smlouvu na neurčito.Když jsem se zeptala proč odmítl se semnou bavit a vyhrožoval ,ať podepíšu.Pod tlakem jsem podepsala.A i když už jsem podepsala,myslíte,že mám právo se ještě na někoho obrátit?
"zaměstnavatel mi dal podepsat výpověď dohodou" - nejspíš nemáte na mysli výpověď (S výpovědní lhůtou, nýbrž dohodu o skončení pracovního poměru.
Nevím, čím Vám vyhrožoval, resp. zda jste tedy neměla zavolat na tísňovou linku 158.
Pokud byste prokázala ten nátlak, byl by to právní úkon neplatný, neboť nebyl učiněn svobodně.
Ovšem důkazní břemeno by bylo na Vás.
Jsem zaměstnanec školní jídelny.Chtěla bych se informovat jak postupovat v případě,kdy zaměstnavatel požaduje "práci na víc".To znamená,že ke stálým strávníkům cca150(na oběd)mi přibyde cca40 cizích strávníků na celodení stravování(snídaně,oběd,večeře). Jakým způsobem bych měla být ohodnocena,(tak,aby na tom nebyla škodna ani jedna strana)když místo původních obědů vařím i snídaně a večeře.V pracovní smlouvě mám úvazekna 40h týdně a ty překročím cca o 20h přesčasových+ práci o víkendech.V pracovní smlouvě ani v kolektivní smlouvěohodnocení neni uvedeno.Složení pracovního kolektivu je 2kuchařky na celý úvazek a vedoucí,která má pracovní úvazek rozdělen na admnistrativu a přípravu svačinek,donášku obědů do MŠ.
Musíte dostat zaplacenou přesčasovou práci s přípaltek, příplatek za práci v sobotu a v neděli.
Dobry den, pred tydnem jsem si od "znameho" nechal zrekonstruovat podlahu, praci totalne odflaknul a nema se k tomu sjednat napravu, chci se zeptat jestli mam v tomto pripade nejaka prava kterych se mohu dozadovat. dekuji moc za radu
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com