rozvod a starostlivost o deti - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

péče o dítě před rozvodem

Andrea Husáková, 20.03.2010 12:51:52

Dobrý den,
Já a manžel máme spolu dva roky starého syna. Nežijeme spolu,ale chceme se rozvést, ani jeden z nás nepodal žádost o rozvod, ale já to chci brzo učinit. Je moje povinnost dávat otci dítě do péče (třeba na dva víkendy v měsíci), pokud ještě neproběhl žádný soud ? Mám z manžela strach, je agresivní, dokonce mi vyhrožoval rozkopáním dveří a podobně a bojím se takovému člověku svěřit dítě.
Děkuji moc za odpověď
Husáková

Rozvod - péče o dítě

Radka Pospíšilová, 05.02.2010 17:48:46

Dobrý den,
žádám o radu: Chci podat žádost o rozvod, ale odejít od manžela ještě před podáním žádosti. Máme spolu syna, chci ho do své péče. Co pro to musím udělat?
Děkuji

rozvod a starostlivost o deti

anna ruzova, 05.10.2009 11:53:14

chcela by som sa rozviest s manzelom.sme spolu 12 rokov a mame 2 spolocne deti vo veku 12 a 2,5 roka.aka je sanca,ze obe deti prisudia mne,kedze som bez prace a na materskej dovolenke?byvame v rodinnom dome,ktory je napisany na manzela.

Re: rozvod a starostlivost o deti

Mgr. Lucie Jindrová, advokátka, 09.10.2009 14:16:19

Dobrý den,
jestliže např. nejste alkoholička či netrpíte nějakou poruchou apod. není důvod, proč by vám soud neměl děti svěřit. Nevím sice, jak jsou na tom slovenské soudy, ale zde v ČR byste jako matka měla podstatně větší šanci než otec. Soudy stále upřednostňují matky, ale hlavně otců, kteří o svěření dětí do péče žádají moc není.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »