Kategorie: Pracovní právo / Mzdy
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
můj zaměstnavatel mi sdělil, že mi po dobu 7 měsíců zapomněl v mé výplatě započítávat nepeněžní příjem za používání služebního vozidla i k soukromým účelům (máme uzavřenou smlouvu o používání služebního vozu, kde souhlasím s pravidelným zdaněním). Nyní po 7 měsících mi oznámil, že chybu objevil (osobně jsem neměl ani tušení, že nějaká chyba nastala) a že mi částku, kterou zapomněl „dodaní“.
Když jsem mluvil s finančním úřadem, jejich stanovisko je, že povinným kdo má daň odvést je zaměstnavatel, tedy pokud finanční úřad objeví nesrovnalosti, tak bude částku požadovat na zaměstnavateli.
Má zaměstnavatel právo, aby mi provedl takové dodanění zapomenuté částky, aniž by se mnou předtím udělal dohodu, dle $327 zákoníku práce? A přestože $147 a) b)zákoník práce přímo definuje položky a pořadí srážek, kam zdanění nepeněžního příjmu pravděpodobně patří, může na mě vůbec tuto částku zpětně vymáhat?
díky předem,
hp
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com