rozvázání prac.pom. ze zdrav. dův. a registrace na PÚ - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

rozvázání prac.pom. ze zdrav. dův. a registrace na PÚ

Sylva, 08.01.2008 16:40:48

Již jedenáctý měsíc jsem v PN,podle lékařů jsou mé problémy psychického rázu a i když projevy mých potíží stále trvají, chce lékař moji neschopnost ukončit v tomto měsíci.Do starobního důchodu mám nastoupit 5.8.2008. Chci požádat zaměstnavatele o rozvázání pracovního poměru ze zdravotních důvodů a chci se zaregistrovat na ÚP. Zaregistruje mne úřad práce i když sama rozvážu pracovní poměr? Jak mám formulovat výpověď zaměstnavateli a jak mám požádat ÚP o zařazení, je li to možné? Děkuji za informace Sylva

Re: rozvázání prac.pom. ze zdrav. dův. a registrace na PÚ

Mgr. Oldřich Topka, 09.01.2008 12:45:15

Dobrý den, na úřadu práce (ÚP) se můžete zaregistrovat, i když podate výpověď Vy. Všechny potřebné informace a formuláře obdržíte na ÚP nebo si je stáhněte z internetu a vyplňte doma ( http://portal.mpsv.cz ). Musíte vyplnit žádost o registraci uchazeče o zaměstnání a také žádost o poskytnutí podpory. Další instrukce dostanete přímo na ÚP. Pokud jde o výpověď, formulujte ji srozumitelně. Uvěďte zaměstnavatele, Vás, kdy vznikl pracovní poměr, jaký druh práce vykonáváte. Pak napiště, že tímto rozvazujete pracovní poměr výpovědí, důvody uvést můžete, ale nemusíte. Od měsíce, který přijde po měsíci, ve kterém doručíte výpověď zaměstnavateli, Vám poběží 2-měsíční výpovědní doba. Uplynutím posledního dne této doby pracovní poměr skončí a vy se můžete jít zaregistrovat ÚP. Nebo se můžete se zaměstnavatelem na rozvázání pracovního poměru dohodnout, pak žádná výpovědní doba neběží.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »