zděděné vkladní knížky a exekuce - fórum

Kategorie: Občanské právo / Dědictví

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

zděděné vkladní knížky a exekuce

Daniela K., 11.09.2009 18:19:08

Dobrý den. Můžu poprosit o radu ? Manžel má exekuce. Umřela mi maminka a zdědila jsem dům, hotovost a vkladní knížky. Zjistila jsem, že mi exekutoři obstavili účet. Můžou toto udělat i u zděděných vkladních knížek. Myslím, že na to nemají nárok, ale chci se na to pro jistotu zeptat. Domek spravuju a budu platit firmě, tak bych byla nerada, abych měla problém v případě, že by mi knížky obstavili a neměla z čeho vzít peníze. Děkuji za odpověď.

Re: zděděné vkladní knížky a exekuce

Roman M., 12.09.2009 01:41:31

Jak se asi exekutor doví že vkladní knížky nepatří dle vás do SJM?
A jak jste přišla na to že manželovi dluhy nejsou i vaše?
Nevíme za co jsou ty exekuce.
Kdy pohledávky vůči vašemu manželovi vznikli?

Re: zděděné vkladní knížky a exekuce

Daniela K., 14.09.2009 15:18:58

Pohledávky vznikly jěště před tím, než jsem manžela poznala a než jsme se vzali. Tím, že má exekuce se samozřejmě nechlubil a zjistila jsem to až dva roky po svatbě, když došli exekutoři. Nikdy nic nezaplatil, dnes jsem volala exekutorovi, řekl mi, že sice chápe, že s tím nemám nic společného, jen to, že jsem zatím ještě pořád manželka a z toho důvodu mi účet obstavit musel. Mají už zjištěné, že začal chodit do práce a dali mu exekuci na plat. Dědictví podle ostatních příspěvků, co jsem četla do SJM nepatří. Byla jsem u právníka a podala žádost o rozvod.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »