Změna nájemní smlouvy - fórum

Kategorie: Občanské právo / Závazkové právo

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Změna nájemní smlouvy

Ivo Prokeš, 10.09.2009 08:45:46

Jsem nájemníkem bytu, jehož nájemní smlouva je formulována na dobu výkonu práce pro pronajímatele. 31. 7. 2009 jsem byl propuštěn pro nadbytečnost. Pronajímatel mi sdělil, že mi dává 6 měsíců na sehnání nového bydlení.Po tomto termínu se musím vystěhovat. Domnívám se, že postup je nesprávný, neboť by se na můj nájem měl vztahovat §710/5 Obč. zák.:
"Přestane-li nájemce bytu, jehož nájem byl sjednán na dobu výkonu práce pro pronajímatele, vykonávat z vážného důvodu na své straně tyto práce, změní se nájem tohoto bytu na nájem na dobu neurčitou, a to od prvního dne měsíce následujícího po měsíci, v němž nájemce přestal práce pro pronajímatele vykonávat."

Chtěl bych se zeptat, zda zněma nájmu na dobu neurčitou proběhne automaticky, nebo zda o ni musím požádat.Pokud se musí žádat, stačí, když požádám až po uplynutí oněch 6 měsíců ?

Děkuji za odpověď

Re: Změna nájemní smlouvy

Roman M., 11.09.2009 02:25:12

Pokud to dobře chápu tak vám pronajímatel vypověděl smlouvu (nevyjádřil jste se jasně). Pokud se chcete tomu bránit musíte k soudu . To se samo nespraví.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »