NÁLEHAVÉ - POMŮŽETE? - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

NÁLEHAVÉ - POMŮŽETE?

jajaffa, 21.08.2009 13:53:41

Dobrý den,
22.5.2009 jsem nastoupil jako prodavač v jednom obchodním řetězci.
19.8.2009 asi v 17 hodin volali z centrály vedoucímu pobočky, že má v trezoru pro mě připravenou výpověď, ať ji podepíšu, že další den chodit nemusím.
Jenže o co jde.
Výpověď vypadá takto:

V ....... dne 19.8.2008

Zrušení pracovního poměru ve zkušební době

Na základě rozhodnutí vedení společnosti Vám sděluji,že našeorganizace s Vámi ruší pracovní poměr ve zkušební době dle ustanovení §66 Zákoníku práce.

Váš pracovní poměr u naší organizace končí dnem 19.8.20009

To datum tam je špatně napsané !!! Tudiž dle mého názoru je smlouva neplatná a centrála by mi měla udělat novou ne?

Jenže zítra jsou to přesně 3 měsíce od doby co jsem nastoupil a novou výpověď stihnou udělat tak v pondělí, ale to už nebudu ve zkušební době, takže mi musí dát 2 měsíční výpovědní lhůtu.

Na prodejně by problém nebyl,vedoucí mi to sám navrhl.

Poradíte?
Jít do práce zítra normálně ?

Re: NÁLEHAVÉ - POMŮŽETE?

Roman M., 21.08.2009 19:00:16

Dobrý den,

Váš zaměstnavatel udělal jedinou chybu a to že vám to mněl oznámit 3 dny předem to ale ještě nezakladá neplatnost výpovědi.

Dále bych uvážil na Vašem místě možnost obrany. Zda případný soudní spor je toho hoden?

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »