dědictví - vyplacení obch.podílu - fórum

Kategorie: Občanské právo / Dědictví

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

dědictví - vyplacení obch.podílu

Dana, 08.01.2008 13:33:29

Dobrý den, prosím o radu:
Založili jsme s manželem s.r.o. Ve společenské smlouvě jsme vyloučili dědění obchodního podílu. Já mám z prvního manželství nezl. dceru, která je v péči mého exmanžela. Řešíme otázku dědictví obch. podílu, resp. nároku mé dcery na vypořádací podíl do té doby, než bude dcera zletilá. Skutečnost, že by dědictvím nabytý majetek mé dcery spravoval exmanžel je pro mě nepřijatelná. Lze to nějak právně ošetřit? Lze stanovit správcem takového dědictví třeba mého manžela do té doby, než bude dceři 18let? Lze to nějak upravit v závěti?
Děkuji.

Re: dědictví - vyplacení obch.podílu

Jitka Lyčková, 26.01.2009 21:03:31

Dobrý den,již 5let bydlíme v rod,domě po babičce,jsem jedním s vlastníků po dědickém vyrovnání na domě.Chtěla bych vyplatit ostatní vlastníky,kteří v domě nežijí.Potřebuji vědět jestli mám ostatní vlastníky vyplatit dle dědického vyrovnání stanovené po smrti babičky notářem,nebo je to jinak a cena se stanovuje znova.S vlastníky se domluvit moc nejde ,měli by spíš zájem o nový odhad,ovšem to vzhledem k stáří a v podstatě chátrání domu,nechci zase připustit já,jelikož jsme opravy nedělali,z důvodu jen částečného podílu na domě.Snad jsem vše napsala srozumitelně a děkuji předem za odpověď.Také prosím je na takové jednání v mém případě nějaká právní záruka?Spozdravem J.Lyčková

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »