Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
mému strýci před cca 6 lety věnovala jeho sestřenice s dcerou starý rotoped. Jelikož byl strýc vážně nemocný, rotoped nepoužíval a vyhodil jej. Strýc nyní zemřel a sestřenice s dcerou požadují po mém otci jeho navrácení. Ve svém dopise uvádějí, že rotoped strýci pouze zapůjčili a chtějí jej vrátit či zaplatit Kč 2000,--.Jejich prohlášení o zapůjčení je však lživé, neboť jsem se svými rodiči svědky,že rotoped darovali. Neexistují žádné dokumenty o daru či zapůjčení. Dále ve svém dopise vyhrožují vymáhání se rodopedu či finanční náhrady soudní cestou.
Můj názor je ten,že rotoped byl darován (dle nich zapůjčen) strýci, a tak nikdy nebyl přidělen mému otci a tím pádem za něj neneseme žádnou právní odpovědnost.Je tento náš postup správný? Mají relativní šanci na úspěch při soudním či jiném domáhání se "svých údajných práv"?
Děkuji Vám za radu a odpověď.
Dobrý den,
v tomto případě žádnou šanci na vydání věci či zaplacení částku sestřenice nemají.
Předně, jak jste sama uvedla, rotoped byl darován strýci a nikoli otci. Navíc, tento nárok (i když mám pochybnosti o úspěchu případného vymáhání po strýci) byl již promlčen.
Na jejich požadavky vůbec nereagujte. Pokud podají žalobu, doporučuji vzít si právního zástupce - advokáta, kterého sice prakticky nepotřebujete, ale díky jeho přítomnosti v řízení Vám budou muset sestřenice uhradit náklady řízení, což je třeba poučí.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com