Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, mám dotaz ohledně pracovní smlouvy. 7 let pracuji u jedné firmy, a nyní jsem dostal pracovní nabídku, ale u firmy konkurenční. Rád bych dal výpověď a a využil nabídky u konkurenční firmy, ale u nynějšího zamětnavatele mám podepsanou pracovní smlouvu, kde je bod, kde se píše: Zaměstnanec nesmí po dobu jednoho roku po skončení pracovního poměru vykonávat na vlastní účet činnost, která je předmětem činnosti zaměstnavatele nebo jinou činnost, která by měla soutěžní povahu vůči podnikání zamětnavatele. Porušení povinností dle tohoto odstavce v době trvání pracovního poměru, je považováno za hrubé porušení pracovní kázně.Za porušení ustanovení tohoto odstavce v části výkonu činnosti pro jiného zaměstnavatele se sjednává smluvní pokuta ve výši tříměsíční průměrné hrubé mzdy, za porušení v části výkonu na vlastní účet s sjednává smluvní pokuta ve výši roční průměrné hrubé mzdy.
Zajímalo by mě, jestli ta pokuta se mě taky týká?
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com