Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, prosila bych o radu. Jsem čerstvě rozvedená,ale majetek s BM nemáme vypořádaný.Já jsem se z důvodu neúnosné sitauce odstěhovala s mými 3 dětmi do pronajatého bytu, takže býv.manželovi zůstal DB,auto,garáž,zahrada a většina vybavení domácnosti. O majetek se na 100% nedohodneme,takže chci podat k soudu návrh na maj. vypořádání.Není mi zcela jasné,jak to bude s DB(není převeden do OV),když jsme ho nabyli v době manželství a společný nájem nebyl zrušen a v jaké výši bude vyrovnání, zda z tržní ceny bytu nebo z členského podílu.Nebude mít vliv to, že se již nyní,kdy jsem odstěhovaná nepodílím na společných nákladech bytu?O byt,auto ani zahradu nemám zájem,chci finanční vyrovnání.Děkuji za radu.
Pokud vzniklo právo k nájmu bytu až za trvání manželství, rozhodne soud na návrh jednoho z partnerů o zrušení tohoto práva a rovněž i o tom, kdo bude jako člen družstva dále nájemcem bytu; tím zanikne i společné členství rozvedených manželů v družstvu.
Při rozhodování o dalším nájmu bytu vezme soud zřetel zejména na zájmy nezletilých dětí a stanovisko pronajímatele.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com