vrácení daru - fórum

Kategorie: Občanské právo / Dědictví

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

vrácení daru

Alena Mizerovská, 24.07.2010 21:10:51

Koupila jsem RD a polovinu RD jsem napsala na syna,
a tím se syn stal spolumajitelem RD.
Syn se ke mě ale chová nepěkně. Je možné abych zrušila jeho spoluvlastnictví.Děkuji předem za odpověď. Mizerovská.

Re: vrácení daru

Milan Zeman, 25.07.2010 08:03:43

Odpověď na Vaši otázku je uvedena v tomto fóru níže.

VRÁCENÍ DARU

LUBOŠ BALUS, 23.06.2010 13:16:57

Dobrý den. Před časem jsem se rozešel s družkou se kterou žije můj syn z našeho vztahu a jejímu synovi z prvního manželství jsem platil životní pojistku. Teď se domáhám jejího vrácení a její právník mi řekl, že je to dar a nemohu jej vymáhat zpět. Ale její syn šel mezi tím do vězení za loupežné přepadení a já pojistku takovému člověku nechat nechci. Mám šanci na navrácení popř. na § 630 o.z.?
Děkuji za vyjádření.

vrácení daru

arinecka, 09.06.2009 22:23:44

Dobrý večer,
rodiče podlehli naléhání mé sestry a požádali mě o navrácení daru,to znamená poloviny nemovitosti a přilehlých pozemků,moje sestra má trvalé bydliště v této nemovitosti ale nezdržuje se zde,bydlí jinde a nepřispívá ani na údržbu.Protože mé trvalé bydliště v této nemovitosti není mám strach že jednou při dědickém řízení budu v nevýhodě.Je to možné?

Pavla Pokorná, 15.06.2009 15:08:10

Trvalé bydliště je pouze evidenční údaj. Pokud tam sestra nebydlí, tak na údržbu přispívat nemusí, to je povinnost vlastníků. Nepochopila jsem z příspěvku, kdo vlastní tu druhou polovinu nemovitostí. Trvalé bydliště nemá na dědické řízení žádný vliv. Tam uplatníte pouze zákony a závěť.

Franken Sharp, 28.06.2009 17:32:33

Dobrý den,
Vy jste nabyla 1/2 nemovitostí na základě darovací smlouvy.
Vrátit dar svévolně nemusíte!!

Dárce se může domáhat vrácení daru, jestliže se obdarovaný chová k němu nebo členům jeho rodiny tak, že tím hrubě porušuje dobré mravy.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »