Rehabilitace - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Mzdy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Rehabilitace

HELENA PERNICOVÁ, 04.04.2012 08:09:50

Dobrý den,
měla jsem vymknutý loket, ale neměla jsem neschopenku, jelikož se s tím dalo chodit do práce, po kontrole mi lékař ještě předepsal rehabilitaci, na kterou jsem chodila během pracovní doby, jelikož máme pevnou pracovní dobu a na rehabilitaci jsou pouze v té samé době. Ekonomická ředitelka, ale chce, abych si čas strávený rehabilitací vzala jako náhradní volno a nebo si hodiny nadělala. Má na to právo? Tvrdí mi, že ze zákona se nejedná o lékařské ošetření, kde mám nárok na zaplacení pr. výdělku. Ale tento odkaz jsem nikde v zákonech nenašla.
Děkuji za odpověď.

Re: Rehabilitace

ivzez , 15.04.2012 22:00:23

Je-li rehabilitace předepsána lékařem, máte nárok na omluvené volno s náhradou mzdy.

Rehabilitace

Jiřina Šinfeldová, 28.05.2009 12:01:52

Dobrý den,
byla jsem nemocná s nohou, ale neměla jsem neschopenku, jelikož se s tím dalo chodit do práce, po kontrole mi lékař ještě předepsal rehabilitaci, na kterou jsem chodila během pracovní doby, jelikož máme pevnou pracovní dobu a na rehabilitaci jsou pouze v té samé době. Ekonomická ředitelka ale chce, abych si čas strávený rehabilitací vzala jako náhradní volno a nebo si hodiny nadělala. Má na to právo?
Děkuji za odpověď.

Re: Rehabilitace

Karel Dlouhý, 29.05.2009 19:22:33

Nemá na to právo.
Jde o ošetření ve zdravotnickém zařízení, máte nárok na náhradu mzdy ve výši průměrného výdělku.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »