Kategorie: Pracovní právo / Mzdy
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
měla jsem vymknutý loket, ale neměla jsem neschopenku, jelikož se s tím dalo chodit do práce, po kontrole mi lékař ještě předepsal rehabilitaci, na kterou jsem chodila během pracovní doby, jelikož máme pevnou pracovní dobu a na rehabilitaci jsou pouze v té samé době. Ekonomická ředitelka, ale chce, abych si čas strávený rehabilitací vzala jako náhradní volno a nebo si hodiny nadělala. Má na to právo? Tvrdí mi, že ze zákona se nejedná o lékařské ošetření, kde mám nárok na zaplacení pr. výdělku. Ale tento odkaz jsem nikde v zákonech nenašla.
Děkuji za odpověď.
Je-li rehabilitace předepsána lékařem, máte nárok na omluvené volno s náhradou mzdy.
Dobrý den,
byla jsem nemocná s nohou, ale neměla jsem neschopenku, jelikož se s tím dalo chodit do práce, po kontrole mi lékař ještě předepsal rehabilitaci, na kterou jsem chodila během pracovní doby, jelikož máme pevnou pracovní dobu a na rehabilitaci jsou pouze v té samé době. Ekonomická ředitelka ale chce, abych si čas strávený rehabilitací vzala jako náhradní volno a nebo si hodiny nadělala. Má na to právo?
Děkuji za odpověď.
Nemá na to právo.
Jde o ošetření ve zdravotnickém zařízení, máte nárok na náhradu mzdy ve výši průměrného výdělku.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com