Ukončený dohodou - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

dohoda pod nátlakem v těhotenství

Denisa Saukova, 05.09.2009 09:21:54

Dobrý den,můj zaměstnavatel se mnou chtěl ukončit prac.poměr dohodou,oznámila jsem však své těhotenství a bylo mi sdělěno,že to na věci nic nemění a já dohodu podepsala s tím,že jsem si myslela,že bude neplatná,když jsem těhotná.Nyní už vím,že to byla mýlka.Existuje něco jako podpis dohody za očividně nevhodných podmínek? Nedostala jsem odstupné ani nic podobného,opustit pracoviště jsem musela okamžitě, důvod nebyl udán.Děkuji za odpověď.

Re: dohoda pod nátlakem v těhotenství

Roman M., 05.09.2009 20:27:55

Dobrý den.

Ta dohoda je zjevně pro vás nevýhodná. To je důvod na její zrušení ale toho se musíte domáhat u soudu.

Ale obecně zapracujte na svém právním povědomí a na svím sebevědomí, nebo takhle podepíšete pokaždé když vám dají propisku do ruky. Pamatujte přečíst musíš podepsat můžeš!!!

Ukončený dohodou

Zdenek Končinský, 26.05.2009 14:31:23

Chtěl bych se zeptat,můj zaměstnavatel mi od začátku roku pořád říká ustně,že by potřeboval,aby chodešel,nynní to došlo do fáze kdy mi poslal výpověď dohodou bez možnosti odstupného.Na odstupné nechce slyšet a řekl mi že mi napíše vytýkací dopis, pracuji jako servisní technik,v popisu práce mám větu ,,Podílí se na prodeji zboží zaměstnavatele°,tak se chci zeptat jestli na tomhle základě mi může dát vytýkací dopis a kolik mi jich může dát a v jaké lhůtě, jde o to že skoro všechny prodejny v mém okolí jsem už obešel a skoro nikdo naše služby nechce využít. Když bylo hodně práce, tak se nic nedělo, teď když je krize a nemám tolik práce nebo spéše není žádná, se mě potřebuje zbavit a nechce mi dát odstupné.
Další věc je to že mám v platovém výměru napsán fixní plat 14.000Kč a poslední 3 měsíce mi dává pouze 11.000Kč bez mého souhlasu, je možné stímto nějak operovat, co jsem se dočetl, tak zaměstanvatel porušil mezi náma smlouvu, tak bych mohl dát výpověď s nárokem na odstupné. Je to možné!

Re: Ukončený dohodou

Karel Dlouhý, 29.05.2009 20:00:33

Pokud jste nadbytečný, tak ať Vám dá výpověď (s odstupným) - pokud Vám výpověď nedá, tak asi nejste nadbytečný.
Vytýkací dopis - máte asi na mysli upozornění pro neuspokojivé pracovní výsledky - ale ty nemohou být odůvodněny, že se toho mále prodá.

Pokud nevyplatil část mzdy, po 15 dnech po splatnosti můžete okamžitě zrušit pracovní poměr.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »