Výměna spodního prádla - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Výměna spodního prádla

Marek, 07.01.2008 11:01:00

Dobrý den, prosím vás, zakoupil jsem své přítelkyni na vánoce spodní prádlo. Netušil jsem, že jsem jej zakoupil o číslo větší. Když jsem chtěl Koupené zboží vyměnit za menší (mám i účtenku) prodavačka mě odmítla s tím že na spodním prádle nejsou vysačky co tam byli(bo jsem je samozřejmě vyhodil). Chci jen vědět jestli na to mají právo nebo ne. Podle mého úsudku nemají. nebyl jsem s ničím takovým seznámen, že při případné reklamaci nebude brán zřetel na to, když na zboží nebudou výsačky. Děkuji za rady a odpovědi.

Re: Výměna spodního prádla

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 07.01.2008 11:05:11

Dobrý den,
obchodníci opravdu nemají povinnost vyměnit Vám zboží jen z důvodu, že je o číslo větší. Zde ani visačky roli nehrají.
Prodávající má povinnost zboží převzít k reklamaci jen tehdy, má-li zboží vady a je poškozené.
Ve Vašem případě se však zjevně o nic podobného nejednalo. Takovou povinnost by měl prodejce jen tehdy, pokud by Vás před nákupem výslovně ujistil, že zboží můžete bez jakéhokoli důvodu vrátit a vyměnit za jiné.

Re: Výměna spodního prádla

Marek, 07.01.2008 14:08:06

Předem bych vám chtěl poděkovat za váš čas a za vaši ochotu. No a propo kdyby měl někdo zájem a krásnou podprsenku s číslem 35C nákup. cena 1520,-kč daruji za 100,-Kč! Doufám, že to správci nebude vadit. Vím že se nejedná o inzertní server.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »