Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
dne 30. 7. 2009 dosáhne dcerka 3 let (od září nastupuje do školky), v zaměstnání (HPP) mám požádáno o rodičovskou dovolenou do tří let věku dítěte. Současně na rodičovské vykonávám práci pro jiného zaměstnavatele na základě dohody o provedení práce (DPP). V této souvislosti mám několik dotazů.
Vzhledem k tomu, že nebudu moci pracovat na plnou pracovní dobu u zaměstnavatele, ke kterému bych měla nastoupit po rodičovské dovolené dne 31.7., uvažuji o různých možnostech.
1. mohu ukončit pracovní poměru u tohoto zaměstnavatele (HPP) dohodou ke dni 30.7.2009 nebo to musí být až 31.7.?
2. pokud bych tento pracovní poměr ukončila, pokračovala bych prací na dohodu o provedení práce (částka, kterou si vydělám, přesahuje 4.000,- Kč/měsíc), je nutno se přihlásit na úřad práce? Jaké moje povinnosti tímto vzniknou ke zdravotní pojišťovně a správě sociálního zabezpečení?
3. patrně bych uzavřela pracovní smlouvu u zaměstnavatele, u kterého jsem nyní na dohodu o provedení práce někdy od září 2009, pracovní úvazek by byl 6 hodin denně. Zajímalo by mě, na kolik dní dovolené budu mít nárok, když dovolená ostatních zaměstnanců je zde 5 týdnů. Budu mít rovněž nárok na stravenky při nižším úvazku? Předpis, který upravuje nárok na stravenky, ve firmě není.
4. mám raději již nyní vyžadovat od nového zaměstnavatele pracovní smlouvu, je uzavřená pracovní smlouva zárukou, že budu moci s prací počítat?
Dohodou můžete ukončit k libovolnému datu, s kterým souhlasí obě strany. Nevím, proč až 31. 7.
Dohoda o provedení práce je limitována 150 hodinami ročně.
Proč byste se měla hlásit na úřad práce jako nezaměstnaná, když vykonáváte práci na dohodu a to Vám brání v zaměstnání? (To jste přece mohla nastoupit do toho původního zaměstnání)
Pokud odpracujete do konce roku 60 dní, budete mít nárok na 4/12 z 5 týdnů, tj. 8 prac. dnů.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com