SOCIÁLNÍ DÁVKY - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

SOCIÁLNÍ DÁVKY

Michal Rybáček, 05.05.2009 15:42:05

Dobrý den,

půl roku jsem pobíral podporu v nezaměstnanosti, poté jsem nastoupil do zaměstnání, kde jsem pracoval 3 měsíce(na černo,bez smlouvy). Poté jsem se opět vrátil na ÚP. Samozřejmě že na podporu nárok už nemám. Zajímalo by mne jestli mám vůbec nárok na nějaké sociální dávky a z čeho se určují?Již od února nepobírám vůbec nic, opravdu se může stát, že se občan ocitne v takovéto situace bez jakýchkoli dávek? Bydlím u rodičů.
Děkuji předem

Re: SOCIÁLNÍ DÁVKY

Maat Isis, 12.05.2009 03:19:16

Dobrý den,
můžete si zažádat o dávky hmotné nouze.
Jde v zásadě o stav, kdy osoba či rodina nemá dostatečné příjmy a její celkové sociální a majetkové poměry neumožňují uspokojení základních životních potřeb na úrovni ještě přijatelné pro společnost. Současně si tyto příjmy nemůže z objektivních důvodů zvýšit (vlastní prací, uplatněním nároků a pohledávek, prodejem nebo využitím majetku) a vyřešit tak svoji nelehkou situaci vlastním přičiněním.
Dávkami, kterými se řeší pomoc v hmotné nouzi, jsou:
příspěvek na živobytí
doplatek na bydlení
mimořádná okamžitá pomoc
O dávkách pomoci v hmotné nouzi rozhodují a vyplácejí je pověřené obecní úřady.
Doporučuji Vám pročíst si web stránky Ministerstva práce a soc. věcí. Zde je odkaz:
http://portal.mpsv.cz/soc/poradce

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »