Dědictví automobilu - autovraku - fórum

Kategorie: Občanské právo / Dědictví

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Dědictví automobilu - autovraku

František Nototný, 14.04.2009 17:00:26

Dobrý den,
máme zdědit osobní automobil. V době úmrtí (srpen 2008) měl hodnotu 5000Kč, která byla také zapsaná právníkem. Dnes již ale nemá ani technické osvědčení a proto tuto hodnotu každopádně ztratilo. Chtěli bychom ho nechat ekologicky zlikvidovat a odhlasit, abychom nemuseli platit povine ruceni. Problem je ale ten, ze nam stale neprislo vyrozumeni o tom, ze je v ramci dedictvi nase, takze stale nejsme vlastnikem. Jak mame postupovat? Mame nadale platit povine ruceni u nepojizdneho automobilu, ktery nemuzeme nechat zlikvidovat? Budeme muset kvuli schvaleni noveho zakona zaplatit 10 000 za prepsani vlastnictvi automobilu na nas?
Dekuji

Re: Dědictví automobilu

jarmila kalousková, 01.01.2010 01:05:10

Dobrý den,
mám tento problém.Před 3 roky mi zemřel manžel a automobil po manželovi zdědil syn.Ten ho ale nepřelásil na sebe a poviné ručení je také stále napsané na zemřelého manžala.Syn ho sice platí,ale mám strach kdybi měl autonehodu jestli by to pojištění vubec bylo platné?Děkuji

jarmila kalousková, 01.01.2010 14:04:42

j

Slavomir Průša, 17.11.2011 17:53:19

Mám pouze kopii výpisu o nabytém dědictví atomobilu.Jak mám, prosím, pokračovat dál, abych docílil převodu na svojí osobu? Děkuji.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »