Odpor proti platebnímu rozkazu - fórum

Kategorie: Občanské právo / Procesní právo

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

pomoc

Pavel Novák, 22.06.2009 16:31:52

Dobrý den,dnes jsme obdrželi obsílku od soudu o platebním rozkazu v hodnotě 128000kč,ohledně nezaplacení nájemného.Byly jsme v podnájmu od 1.5.2005,za měsíční nájemné 4000kč ale ted nastává Náš problém.Měli jsme ústní dohodu,že budeme provádět různé úpravy bytu,s tím,že se nám materiál a práce odečte z nájmu.Po odevzdaných dokladech a fakturách (vše máme zdokumentované),nám pronajímatelé zdělili,že nemáme písemnou dohodu,tak že nám nic neodečtou.Když jsme po nich požadovali navrácení všech dokladů,nereagovali.Dostali jsme výpověď z bytu skoro před rokem a nyní mají už nového nájemníka,který tam pokračuje v úpravach.Ještě jeden dotaz.Můžou pronajmout byt,který je obsahem soudního řízení,aniž by ten byt,prohlidl soudní znalec,ohledně ůprav?Jak se máme odvolat.Děkuji Novák.

Re: pomoc

Kateřina Gregorová, 23.02.2011 01:05:04

Dobrý den,manžela ve sporu který vedl jako podnikatel /OSVČ/ zastupoval advokát s plnou mocí,ten nepodal včas dovolání do platebního rozkazu a byl proto vydán rozsudek pro uznání,úspěch nemělo ani odvolání ke Krajskému soudu,advokát po ukončení sporu s námi přestal komunikovat,žádali jsme na něm náhradu škody - sdělil,že věc projedná se svojí pojišťovnou - postupně vše oddaloval a tak jsme 15 dnů před koncem promlčecí lhůty podali žalobu o náhradu škody.Po několika dnech jsme obdrželi vyjádření pojišťovny,která uvedla že na základě šetření se prokázala příčinná souvislost mezi zaviněním advokáta a vznikem škody a přiznala určité plnění.To se nám nezdálo dostatečné,proto jsme je odmítli a žalobu ponechali.Nyní jsme obdrželi od soudu vyjádření žalobce /tedy onoho advokáta/ ve kterém je mimo jiné uvedeno,že se žalobou nesouhlasí,neboť nárok neuznává v plném rozsahu-chci se zeptat - znamená to,že uznává alespoň to co na základě jím podaných informací uznala pojišťovna,nebo to vůbec odmítá?

Odpor proti platebnímu rozkazu

Jana Peterková, 14.04.2009 08:49:03

Dobrý den,
podala jsem žalobu na svého bývalého zaměstnavatele, který mi dluží část mzdy a odstupného. Soud vydal platební rozkaz, ve kterém moji žalobu uznal v plné výši. Zaměstnavatel nyní podal odpor proti platebnímu rozkazu - mimo jiné v něm poukazuje na moji špatnou pracovní morálku atd., ale nedotýká se a nevysvětluje důvody, proč mi nebyl dluh zaplacen.

Ráda bych se zeptala, jaké jsou šance zaměstnavatele, že soud své původní rozhodnutí zcela změní a já tedy prohraji (přičemž zaměstnavatel mi v menších částkách již část dlužného odstupného začal vyplácet)? A dále - k odporu se mohu do 15 dnů vyjádřit. Je vhodné vyjádřit se i k nepravdivým informacím zaměstnavatele o mé pracovní morálce nebo se mám pouze držet žalobního petitu, tj. dlužné částky?

Děkuji za odpověd. Peterková

Re: Odpor proti platebnímu rozkazu

mhi, 27.04.2009 11:39:11

Platebni rozkaz se podanim odporu zcela rusi, po jednani soud muze rozhodnout uplne jinak. Pri vydavani platebniho rozkazu soud zkouma zejmena formalni stranku, zadne dokazovani se neprovadi. Tzn. muze to dopadnout jakkoliv, k plat. rozkazu se neprihlizi.

K cemu vsemu se vyjadrit je tezke odpovedet, zalezi zejmena na "taktice" sporu. Ale obecne bych se asi vyjadril ke vsemu, aby vam to ale neuskodilo. Take bych ocekaval, ze zam. svym vyjadrenim naznacuje argumentaci, jakou pouzije u soudu.

Re: Odpor proti platebnímu rozkazu

Jon Holt, 26.05.2009 13:37:28

Dobrý den,
pokud máte důkazy o tom, že Vám zaměstnavatel dluží, budou jeho tvrzení zcela právně irelevantní...

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »