Dohoda o rozvázání pracovního poměru - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Dohoda o rozvázání pracovního poměru

Radka Kuběnová, 03.04.2009 17:35:18

Dobrý den,

mám dotaz ohledně ukončení zaměstnání. Dostala jsem Dohodu o rozvázání pracovního poměru - ve které je uveden jako důvod - UKONČENÍ PRÁCE NA PROJEKTU.
Podotýkám, že jsem byla zaměstnána u agentury, která mi zprostředkovala zaměstnání v dané firmě.

Zajímalo by mne, co je to ten projekt.Děkuji za rychlou odpověď

Re: Dohoda o rozvázání pracovního poměru

Karel Dlouhý, 03.04.2009 18:42:38

viz např.:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Projekt
Projekt je časově ohraničené úsilí směřující k vytvoření unikátního produktu nebo služby.

V této obecně přijímané definici jsou klíčové zejména omezení projektu v čase a jedinečnost jeho výstupů, protože právě tyto charakteristiky ho odlišují od procesu. Projektem tedy, alespoň v pravém smyslu toho slova, není činnost, u které není jasně definován její konec, a to jak z pohledu času (kdy činnosti skončí), tak z pohledu výstupu (čeho bude činností dosaženo). Projektem rovněž není činnost, která sice předchozí omezení naplňuje, ale je realizována opakovaně nebo podle již dříve provedeného a ověřeného postupu.
Vedle času a cíle je projekt také ohraničen také zdroji, které jsou pro jeho realizaci k dispozici.
---
Mohlo by se také třeba jednat o nějaký projekt financovaný třeba z programů Evropské unie, který byl časově omezený a skončil. Předpokládal bych, že víte, o jaký projekt se jedná - zda ho řešila agentura nebo ta firma.

Karel Dlouhý, 03.04.2009 18:44:50

Samozřejmě je na Vás, zda Dohodu o rozvázání pracovního poměru podepíšete nebo ne. Pokud budou chtít, abyste dohodu podepsala, můžete požadovat, aby Vám vysvětlili, o jaký projekt se jedná.

Radka Kuběnová, 04.04.2009 08:08:03

Děkuji za rychlou odpověď. Pracovala jsem na pozici administrativní asistentky. V pracovní smlouvě o žádném projektu nebyla zmínka. Celé to na mne působí tak, že se agentura brání vyplacení odstupného. Agentura již kontaktovala právníka, poněvadž jsem odmítla Dohodu podepsat. Mám se co nejdříve dostavit a chci se na tuto schůzku připravit, proto jsem si dovolila s Vámi probrat tento problém.S pozdravem Radka Kuběnová

Karel Dlouhý, 04.04.2009 17:19:10

Pokud máte pracovní smlouvu na dobu neurčitou, jsou povinni Vám přidělovat práci nebo platit náhradu mzdy 100 % prům. výdělku.
§ 52 Zaměstnavatel může dát zaměstnanci výpověď jen z těchto důvodů: ...
c) stane-li se zaměstnanec nadbytečným vzhledem k rozhodnutí zaměstnavatele nebo příslušného orgánu o změně jeho úkolů, technického vybavení, o snížení stavu zaměstnanců za účelem zvýšení efektivnosti práce nebo o jiných organizačních změnách,
Je u toho 2měs. výpovědní lhůta.
67 (1) Zaměstnanci, u něhož dochází k rozvázání pracovního poměru výpovědí danou zaměstnavatelem z důvodů uvedených v §52 písm. a) až c) nebo dohodou z týchž důvodů, přísluší při skončení pracovního poměru odstupné ve výši nejméně trojnásobku průměrného výdělku.

§49 (2) Dohodu o rozvázání pracovního poměru uzavírají zaměstnavatel a zaměstnanec písemně, jinak je neplatná. V dohodě musí být uvedeny důvody rozvázání pracovního poměru, požaduje-li to zaměstnanec.

Když Vás nechtějí, ať Vám dají výpověď.

Radka Kuběnová, 04.04.2009 21:57:26

Měla jsem smlouvu na dobu určitou do 30.6.2009. K 31.3.2009 mne propustili, dostala jsem Dohodu o rozvázání pracovního poměru kde je jako důvod ukončení udáno = ukončení práce na projektu. Prosím o radu, jak postupovat abych měla nárok na odstupné? A mám na něj vůbec nárok? Jak mám postupovat, např. co má být uvedeno jako důvod ukončení pracovního poměru atd. Děkuji

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »