smlouva o výstavbě - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

smlouva o výstavbě

Jana Benešová, 23.03.2009 14:46:15

Rodiče vlastní budovu, ve které není žádnný byt pouze nebytové prostory, které jsou pronajímány. Dům je zastaven na úvěru mých rodičů. Půda domu je vhodná pro půdní vestavbu, rodiče mně a mému příteli nabídli, že si zde můžeme zbudovat dva byty, v jednom bydlet a druhý pronajímat.
Potřebovala bych upřesnit jak je možné vše ošetřit z právního hlediska, aby byl budoucí byt náš ačkoliv budova a pozemek je rodičů, abychom tedy také mohli budoucími byty ručit a dostali na ně hypotéku.
Na katastru mi řekli, že půjde o smlouvu o výstavbě ale že je třeba předtím dům uvést do "bytového režimu", nebyli už ale schopni poradit jak. Je nutné před smlouvou o výstavbě dům nějak rozčlenit na jednotky? četla jsem si v zákoně 72/1994, ale nejsem schopna posoudit co vše je potřeba vyřídit a v jaké posloupnosti.

děkuji J.B.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »