výpověď - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

výpověď

Jana Nováková, 19.03.2009 15:03:03

Zaměstnavatel mi oznámil , že vzhledem ke skutečnosti, že partnerka bude mít dítě, nebudu se moci plně věnovat své práci a bude chtít se mnou ukončit spolupráci. Výpověď mi ještě nedal, nicméně inzerát na můj post již zveřejnil. Předpokládám, že se se mnou nebude chtít dohodnout a stejně tak vyplatit mi odstupné . Tudíž mě zajímá jestli a na jak dlouho mne může přeřadit na jiný druh práce(jestli může být druh práce zcela odlišný od mé současné práce) a jestli mi může snížit výplatu. Děkuji

Re: výpověď

Karel Dlouhý, 19.03.2009 20:02:14

Postup zaměstnavatele je nesprávný a diskriminační.
Možné výpovědní důvody jsou v § 52 ZP, tento mezi nimi není.

§41 (4) Zaměstnavatel může převést zaměstnance i bez jeho souhlasu na dobu nezbytné potřeby na jinou práci, než byla sjednána, jestliže to je třeba k odvrácení, živelní události nebo jiné hrozící nehody nebo k zmírnění jejich bezprostředních následků, a to na nezbytně nutnou dobu.

Jana Nováková, 20.03.2009 17:24:14

Mnohokrát děkuji...ještě bych se ráda zeptala, v případě, že mne přeřadí dle §41 (4) , může mojí pozici obsadit někým jiným? Jde víceméně o to, že se mě zaměstnavatel bude snažit zbavit za jakýchkoliv podmínek a dosadit za mne někoho jiného...

Karel Dlouhý, 20.03.2009 21:15:28

Zdůrazňuji, že podle toho paragrafu jde o :
"odvrácení, živelní události nebo jiné hrozící nehody nebo k zmírnění jejich bezprostředních následků"

Zda může obsadit pozici někým jiným - to nevím.

Jinak jsou další možnosti v §41 (2) Zaměstnavatel může převést zaměstnance na jinou práci, ...

§ 46

Jestliže zaměstnavatel zaměstnance převádí na jinou práci, než odpovídá pracovní smlouvě, a zaměstnanec s takovým opatřením nesouhlasí, může jej zaměstnavatel převést jen po projednání s odborovou organizací. Projednání není třeba, pokud celková doba převedení nepřesáhne 21 pracovních dnů v kalendářním roce.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »