Výpověď pro nadbytečnost x PN - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Výpověď pro nadbytečnost x PN

Helena Sucha, 19.03.2009 11:39:43

Dobrý den, dostala jsem výpo věď pro nadbytečnost, výpovědní doba uplyne 31.3.2008. Jelikož mám plánovaný lékařský zákrok. Půjdu 31.3. nebo 1.4. na neschopenku. Chtěla bych se zeptat, kdo a jak dlouho mi bude neschopenku vyplácet a zda se mám během této PN jít již nahlásit na úřad práce a přihlásit se k platbě soc. a zdr. pojištění. A zda se doba pracovní neschopnosti po 31.3. bude započítávat do důchodu jako odpracovaná. Budu brána po dobu PN stále jako zaměstananec firmy? Děkuji za odpověĎ

Re: Výpověď pro nadbytečnost x PN

Karel Dlouhý, 19.03.2009 19:56:40

Přečtěte si starší odpovědi.
Pokud onemocníte během výpovědní doby, platí:
§53 (2) Byla-li dána zaměstnanci výpověď před počátkem ochranné doby tak, že by výpovědní doba měla uplynout v ochranné době, ochranná doba se do výpovědní doby nezapočítává; pracovní poměr skončí teprve uplynutím zbývající části výpovědní doby po skončení ochranné doby, ledaže zaměstnanec sdělí zaměstnavateli, že na prodloužení pracovního poměru netrvá.

Pak během prvních 14 dnů platí zaměstnavatel náhradu mzdy v PN, od 15. dne dostáváte nemocenskou od OSSZ.

Pokud onemocníte do 7 dnů po skončení prac. pioměru, máte nárok na nemocenské dávky, ale až od 15. dne nemoci.
BNejste-li schopa práce, nemůžete se registrovat jako uchazeč o zaměstnání na úřadu práce.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »