Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, mám dotaz ohledně prodeje družtevního bytu. Prodáváme tedy převádíme družstevní byt jinému majiteli s tím že na něj budou převedena veškerá členská práva, jelikož hodnota bytu vzrostla požadujeme za byt určitou částku, podléhá tato částka dani z příjmu nemovitostí? Jsme členy družstava déla jak pět let a peníze použijeme na stavební účely. Děkuji mnohokrát za odpověď
Nejedná se o daň z převodu nemovitosti, ale o daň z příjmu. Pokud doba mezi nabytím podílu a jeho převodem přesahuje 5 let, je tento příjem od daně osvobozen.
Dobry den.
Hodlam od sve zname odkoupit byt, ktery je prozatim druzstevni. Znama je ochotna tento byt jeste pred prodejem prevest do osobniho vlastnictvi a ja bych ho tedy uz kupoval do OV. Muzete mi, prosim, sdelit, zda to je vzhledem k platbam s tim spojenych (dan z prijmu, z prevodu nemovitosti) vyhodnejsi, nebo zda mam byt koupit jako drustevni a pak sam zadat o prevod do OV? Znama v nem bydli dele nez 5 let a penize z prodeje uzije na nove bydleni.
Predem Vam dekuji za odpoved.
Dobrý den,
chtěla jsem Vás požádat o informaci, chci koupit od přítele garáž a nevím, zda ke kupní smlouvě je potřeba taky odhad ceny pro finanční úřad kvůli dani z prodeje nemovitosti. Stačí v tomto případě jen kupní smlouva?
Děkuji za odpověď.
Miroslava Rašková
Dobrý den,mám pole louky ..již přes pět let.Vztahuje se osvobození od daně při prodeji i na tuto nemovitost?Děkuji
Dobrý den,
Potřeboval bych poradit, zda bych musel při prodeji naší nemovitosti platit daň z příjmu.
Rádi bychom prodali naši budovu, kde jsou v přízemí obchodní prostory a v prvním patře kanceláře a byt.
V lednu 2007 jsme budovu vyjmuli z podnik. majetku.
Od dubna 2008 máme trvalé bydliště v prvním patře v bytě, který má stejnou adresu, jako obchodní prostory. V bytě bydlíme ale už déle, a to více jak 5 let.
Od roku 2005 do prosince 2008 jsme obchod pronajímali, teď je prázdný. Kanceláře nikdy pronajaty nebyly.
Rádi bychom věděli, jestli můžeme už budovu prodat a neplatit daň z příjmu, když na této adrese bydlíme déle, než 2 roky a budova je už více, než 2 roky vyjmuta z podnikatelského majetku?
Nebo musíme čekat do dubna 2010, než uplynou 2 roky od zapsání si trvalého bydliště nad obchodem? Pokud musímmusíme čekat do dubna 2010, můžeme mezitím pronajímat spodní část budovy, tj. obchod?
Nebo musíme čekat do 2012, než uplyne 5 let od vyjmuti?
Velmi děkuji za odpověď!
Dobrý den,
platí, že se DPH 19%, v případě velikosti bytu nad 120 m2, vztahuje i na všechny ostatní byty v takovém bytovém domě? Jinými slovy i např. byt velkosti 60 m2 v bytovém domě s jedním a více byty nad 120 m2 by byl prodáván s 19% DPH?
Dále by mě zajímalo, zda-li je možné uvést sklep (pevně obestavěn, lehká konstrukce nelze) v rámci kupní smlouvě na byt jako příslušenství garážového parkovacího stání, ze kterého je do něj přístup. A jak by to muselo být upraveno v Prohlášení vlastníka při kolaudadaci. Jedná se mi o to, že plocha takového sklepu se započítává do obytné plochy bytu pro účely výpočtu DPH a pak se byt může zbytečně dostat nad 9%-ní hranici. Lze se tomu nějak vyhnout?
Děkuji předem za odpovědi a zdravím.
Toto není poradna o daních, obraťte se tam, kde se daněmi zabývají nebo kontaktujte finanční úřad.
Dobrý den, můj bývalý na mne nechal napsat výrobní halu. Halu jsme prodali. On všechny peníze sebral a zmizel. Na policii vypověděl, že si peníze odvezl a použil na úhradu svých pohledávek. Daň z prodeje jsem zaplatila. Ale teď mi fú vyměřil ještě daň z příjmů. O této dani jsem nevěděla a neupozornil mě na ni ani jeden z právníků při sepisování kupní smlouvy při prodeji. Jsem rozvedená na MD, mám 4 děti a krom RP žádný příjem. Opravdu si nemůžu dovolit něco splácet. Je nějaká možnost, jak fú požádat o odpuštění dluhu??? Dík za odpovědi a naději dostat se z pro mne naprosto neřešitelné situace.
Poutníková
Toto není poradna o daních, obraťte se tam, kde se daněmi zabývají nebo kontaktujte finanční úřad.
Dobrý den, koupil jsem byt a mám naprosto strašné sousedy a chtěl bych ho prodat, cena nemovitosti vzrostla mezitím o 500.000,-, byt mám asi rok a půl, ale bydlím (oficiálně) ne v tom bytě (a přehlašovat si trvalý pobyt se mi nechce).
Je mi jasný že budu platit daň z přijmů (2.300.000 - 1.800.000 = 500.000) ale na dvou finančních úřadech mi řekli jiné věci. Na prvním mi řekli, že daň je 15% což je 75.000,- a že si mohu odečíst vynaložené prostředky do nemovitosti (faktury za stavební práce a daň z převodu nemovitostí 3% jako náklad do nemovitosti vložený) ale na druhém mi řekli, že jsem ve třetím dańovém pásmu a daň je 32%. Že 15% je kdybych vydělal jen do asi 120.000,- pak něco do 200.000,- a od 200.000,- výš je daň 32%. To je 160.000,-, což je naprosto tregické. Prosím která sazba platí? 15 nebo 32
Dobrý den,
chtěl bych požádat o radu. Chci prodat byt, který mi byl převeden do osobního vlastnictví před cca 2 měsíci. Předtím jsem byl 3,5 roku členem bytového družstva. V bytě jsem po celou dobu bydlel. Budu muset platit daň z příjmů? Započítává se doba kdy jsem byl členem družstva a v bytě bydlel do dvouletého časového testu?
Děkuji
Dobrý den, rozhodující je délka trvání bydliště, právní důvod užívání bytu rozhodující není. Osvobození by tedy možné být mělo.
Ovšem celou věc si ověřte na finančním úřadu, tohle není daňová poradna.
Dobrý den,prodávám chalupu kterou vlastním 3 roky,(pořízena na úvěr, po splacení,jsem měla další úvěr na opravy-vyčerpán) ale nikdy jsem zde neměla trvalé bydliště, jen můj syn. Chtěla jsem peníze z prodeje chalupy použít dál na bydlení, ale střetávám se se 2 rozdílnými názory. Na finančním mi řekli, že musím doložit doklady o nákladech na opravy a z rozdílu pořizovacího a prodejního musím stejně zaplatit daň z příjmu. Právník z realitky zase, že když použiji peníze na bydlení a budu vlastníkem té nemovitosti, že jsem od daně z příjmu osvobozena. Kde je pravda? Můžete mi prosím poradit.Děkuji
Dobrý den, na FÚ Vám řekli, že daň bude jen z rozdílu mezi získanou cenou a cenou pořizovací (pokud ovšem bude nižší, tedy z částky, která zbude po koupi bydlení, jestli ovšem něco vůbec zůstane), čímž ovšem nijak nepopřeli, že by ve zbylé části nemělo dojít k osvobození. Právník Vám to řekl v podstatě stejně, jen nenaznačil případný rozdíl. Takže nevím, v čem spatřujete rozdíl a kde hledáte "pravdu".
Kromě toho se daněmi zabývají daňový poradci, popřípadě účetní, spíše než právníci.
Na úplně stejně položené dotazy jsem dostala 2 úplně odlišné odpovědi. Finannční - daň (z rozdílu) musím platit i kdybych všechny peníze z prodeje použila prokazatelně na další bydlení. Právník + účetní mi sdělili - jsem osvobozena od daně z (rozdílu mezi kupní a prodejní) pokud použiji peníze z prodeje prokazatelně na bydlení. Jak píšete, (možná jsem to nenapsala dost srozumitelně) že na finančním nijak nepopřeli, že by mělo dojít k osvobození, tak naopak popřeli a o to mi jde. Chci peníze použít na další bydlení a tudíž teď nevím, zda tu daň nakonec budu či nebudu platit. Nejsem ostřílená v koupi a prodeji nemovitostí, prodávám jednou za život, tak se v tom teď trochu plácám. Děkuji za odpověď.
Dobrý den, co bylo řečeno, platí. Pokud použijete celou kupní cenu na koupi nového bydlení, pak nezbude žádná rozdílová částka ke zdanění (prodáte za 2 mil., koupíte a opravíte za 2 mil. nebo více, pak nezůstává žádný rozdíl ke zdanění). Pokud ale investice na koupi a opravy nového bydlení nedosáhne částky, který jste získala z prodeje, pak tento rozdíl bude příjmem, který zdaníte. Příklad: prodáte za 2 mil., koupíte a opravíte za 1.8 mil., daň 15% zaplatíte ze zbylých 200 tisíc.
Pokud stále nemáte jasno, jděte na právní oddělení finančního úřadu a požadujte vysvětlení nebo se obraťte rovnou na finanční ředitelství.
dobrý den, rodiče prodávají družstevní byt /členská práva/ byt mají od roku 1987.Byla jsem se ptát na Fú tam mi řekli,že musí prokázat,že prostředky použili na uspokojení bytových potřeb jinak musí platit daň z příjmů.V poradně píšete,že nemusí pokud jsou členy více jak 5let.tak jsem se chtěla ujistit jak to je opravdu aby jsme něco nezanedbali.Děkuji
Dobrý den, doba 5 let se týká nejen vlastníků nemovitostí, ale i členů družstev. Proč Vám to na FÚ neřekli, nevím. Jde o §4/1-r zákona o daních z příjmů (586/1992 Sb.). Příště se ovšem s daněmi obracejte na některou daňovou poradnu.
Asi 2 měsíce jsem nájemcem družstevního bytu, který chci prodat během 1/2 roku. Mám rozestavěný rodinný domek a zajímalo by mě, jak dlouhou dobu zpětně můžu nárokovat peníze za prodej bytu k uspokojení bytových potřeb - zda 12 měsíců od data prodeje či zda celý předchozí kalendářní rok. Děkuji.
Dobrý den,
nechápu moc Váš dotaz. Jaké peníze si chcete nárokovat?
V případě prodeje členských práv a povinností k bytovému družstvu jste osvobozena od daně za tento příjem pouze v případě, že doba mezi koupí a prodejem přesáhne 5 let. To je vše. Žádné "uspokojování bytových potřeb" se v tomto případě vůbec nepoužije. To se týká pouze prodeje nemovitostí.
Dobry den, prosim o pomoc v nasledujicim problemu. Z pritelem jsme si poridili 50/50 rodin.dum. Rozesli jsme se a po tech letech to nechavam prepsat na nej z ruznych duvodu jen za 40.tisic pricemz vyse hypoteky byla 650.000. Jelikoz jsem tam nemela trvale bydliste nevyhnu se dani z prijmu. Ted mi jde o to z jake castky se ta dan bude vypocitavat.
Diky za radu.
Dobrý den,
pro osvobození od daně z příjmů není podstatný "trvalý pobyt" ale pouze bydliště, což je pouze byt, kde máte úmysl se stále zdržovat.
dobrý den,mám pár otázeček..
Koupili jsme dům a nyní ho musíme z fin.problémů prodat. Oba jsme podílníky 50/50 a já tady nemám trvalé bydliště a přítel kratší dobu než 2 roky,tudíž budeme platit určitě daň z příjmu...
Co to bude znamenat pro mě??Nyní jsem na MD
Z jaké částky a kolik procent se bude platit.Oba si musíme najít jiné bydlení...
Hypotéka byla na 1mil.(650000cena nem.+350000rek.)
Dům se prodává za 1350000.
Budeme platit ještě vysoké sankce a daď z převodu nemovitosti.Chci se zeptat, z jaké částky se bude počítat daň z příjmu,když ze "zisku" nezbyde po odečtení poplatků,sankci,daně nezbyde skoro nic...a na rekonstrukci máme k doložení doklady.
Doufám,že jsem to napsala srozumitelně.
Dobrý den,
jsem vlastníkem chalupy, kterou jsem koupil před třemi lety. Nyní bych chtěl chalupu s vyšší cenou prodat a peníze použít na výstavbu RD.
Budu plati 3% daň z převodu nemovitosti, ale musím zaplatit také 15% daň z příjmu (rozdíl ceny),když finance zcela prokazatalně použiji na výstavbu RD ?
Jsem totiž ještě vlastníkem bytu, kde mám trvalé bydliště. Z prodeje tohoto bytu budu také financovat stavbu RD. Tady budu platit 3% z převodu nemovitosti.
Předem děkuji za odpověď
Dobrý den,
8 let mám v osob.vlastnictví byt. Chci ho prodat a koupit rodinný dům. Peníze z prodeje bytu, chci použít na částečné pokrytí ceny RD a na zbytek si vzít hypotéku. V případě, že peníze použiji ihned na koupi jiné nemovitosti, jsem povinen platit daň z prodeje. Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
daň z převodu nemovitosti budete hradit vždy. Toto použití na bytovou potřebu Vás může osvobodit od placení daně z příjmů.
Děkuji za odpověď. Je nutné doložit písemné oznámení o tomto "zisku" a jeho použití na další bydlení FÚ nebo nikoli? A dokdy od realizace převodu druž. práv?Příp. stačí uvést příští rok v daňovém přiznání za r.2008, jako ostatní příjmy a výdaje?(ale když se neplatí daň, tak by nemuselo?)./Když se změnou bydliště zároveň dojde ke změně FÚ, na který z nich máme doručit výše uvedené oznámení? Nebo na oba?/. Když byt prodáváme jako manželé, rozepíše si každý polovinu prodejní ceny na své daňové přiznání? Děkuji.
Dobrý den, oznámení o prodeji a následném použití prostředků na zajištění bytových potřeb se FÚ dokládá. O podrobnostech se však informujte přímo na úřadu.
Chtěla bych se zeptat, musíme-li platit daň z příjmu v následujícím případě:bydlíme s manželem 2,5 roku v dr.bytě, ale nájemní smlouvu(tj.stali jsme se členy družstva) máme od listopadu 2006(předtím jsme byli v podnájmu).Nyní chceme tento byt prodat, resp. převést členská práva, a koupit byt jiný(opět družstevní)-za vyšší cenu než prodáme stávající byt(ten jsme kupovali za nižší cenu než ho teď prodáváme) a právě z rozdílu těchto dvou částek(náš zisk) prý máme platit 15% daň(informace od makléře RK).Na FÚ nám sdělili, že pokud použijeme finance z prodeje bytu do 1 roku na další bydlení, neplatíme daň z příjmu ani neuvádíme v daň.přiznání jako příjem.Stačí jen doložit písemné oznámení o nabyté fin. částce a její následné investici do bydlení.Je to tak vpořádku a zákonné? Děkuji za Vaši odpověď. Lenka
Dobrý den, §4 odst.1 písm. r) a u) zák.č.586/1992 Sb., o daních z příjmům. Příjem z převodu členských práv je osvobozen od daně z příjmů, jestliže doba mezi nabytím a převodem přesáhne 5 let. Pokud není splněna tato podmínka, pak pokud poplatník získané prostředky použije pro řešení bytové potřeby do 1 roku od zaplacení převodní ceny, daň také neplatí. Nevím, proč by Vám na FÚ měly dávat rady, které nejsou v souladu se zákonem.
Dobrý den, dcera studentka vlastní družstevní byt, teď má zájem prodat tento byt. Jaké daně je povinna zaplatit. Je možno osvobození od daně z příjmu když peníze použije na stavbu domu? Předem děkuji za odpověď
Dobrý den,
od daní z příjmů bude osvobozena, pokud členská práva k bytu vlastní více než 5 let. V tomto případě je nerozhodné další použití prostředků, jako je tomu u nemovitostí. Zde nejde totiž o převod nemovitosti ale o převod členských práv a povinností k bytovému družstvu.
Dobrý den,
prosím, můžete sdělit, na základě jakého právního předpisu píšete, že použití prostředků není rozhodující?
Řešíme obdobnou situaci a našli jsme, že od daně z příjmu za převod členských práv v družstvu budeme osvobozeni "pokud jste byt používal, nyní jej a přijaté peníze použijete na uspokojení Vašich potřeb (koupě bytu v osobním vlastnictví) nejpozději do konce příštího roku" (http://www.adar.cz/poradna/47--fyzicka-osoba.html).
Podobný výklad jsme našli i jinde: "Ačkoliv je člen družstva osvobozen od daně z nemovitosti, kterou platí jako vlastník družstvo, při převodu na něho dopadá daň z příjmů. Pro účely zákona o daních z příjmů se jedná o tzv. ostatní příjem. Od této daně je převádějící člen osvobozen, pokud je doba od nabytí do převodu členského podílu delší než 5 let nebo použije-li získané finanční prostředky na uspokojení jiných bytových potřeb." (http://www.byty-plzen.cz/rm/cs/articles-detail/aid-14)
Děkujeme za vysvětlení.
Dobrý den, vlastním byt, který chci prodat a peníze ihned použít na stavbu rodinného domu. Budu za to platit nejakou dan? Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den,
budete platit daň z převodu nemovitosti za prodej bytu. Od daně z příjmů budete zřejmě osvobozena z důvodu, že peníze použijete na uspokojení bytové potřeby.
Dobrý den,
V letošním roce jsme převedli darovací smlouvou pozemky na své plnoleté děti. Jaké daně zaplatí děti v případě, že by v letošním roce ty pozemky prodali?
Děkuji
Dobrý den,
zaplatí daň z převodu nemovitosti a daň z příjmů.
Dobrý den, prosím Vás o odpověď. Mám trvalé bydliště ca 8let v domku pouze spolu se starším majitelem. Máme úmysl domek renovovat, ale především přistavět až do povolené zastavěné plochy, čímž vzniknou další 2 samostatné byty, pod jedním číslem popisným a ty chceme prodat.Jelikož na hypo dosáhnu pouze já, bude mi domek majitelem darován. Otázka: Budu platit daň z příjmu z prodeje těchto nových bytů v rámci jednoho domu? Majitelkou budu ca 1 - 1,5roku než dojde k prodeji. Kolik činí sazba daně? Velice Vám děkuji za odpověď. Tento aspekt naší vize nás samozřejmě vůbec nenapadl a je zásadní. Prosím o brzkou odpověď, abychom případně projekt zabrzdili. Děkuji Vám, Dlouhá
Dobrý den, budete platit daň z převodu nemovitostí (3% z ceny) a vzhledem k tomu, že v bytech nebudete bydlet Vy sám a to více než 2 roky, tudíž nebudete od této daně osvobozen (15% z příjmu). Byty budete navíc muset vymezit jako samostatné bytové jednotky, jelikož v budově se budou nacházet více jak 2 byty. Tato věc není úplně jednoduchá, takže se obraťte na odborníka z oblasti realit, který by Vám poskytl konzultaci, jak postupovat. Ušetříte si tím v budoucnu množství starostí.
Dobrý den,
mohu se zeptat, co přesně znamená vyhláškový odhad?
Při platbě daně z převedu nemovitostí nevím, z jaké částky daň platit, zda z tržní či odhadní ceny. Slyšela jsem něco o vyhláškovém odhadu, ale nevím, co to přesně znamená.
Děkuji
Dobrý den,
při platbě daně z převodu nemovitosti musíte nechat vypracovat odhad o ceně nemovitosti; znalec při jeho zpracování vychází z příslušné vyhlášky.
Tento odhad - znalecký posudek přiložíte k podanému daňovému přiznání.
Dobrý den chtěla bych se zeptat-jsem spolumajitelem nemovitosti a chceme ji spolu z druhým majitelem prodat.Bydlíme v domě více jak 14 let a majiteli jsme 9 let.Budu po prodeji platit daň z celé částky nebo jen z poloviny a platí se daň z odhadní ceny nebo z prodejní.Děkuji za odpověď. Němcová
Dobrý den,
od daně z příjmů budete osvobozeni. Daň z převodu nemovitostí se hradí z odhadní ceny (příp. z tržní, pokud je vyšší) a budete hradit daň podle Vašeho podílu.
Dobry den,
rada bych Vas pozadala o radu pri prodeji bytu v OV, kterym jsem majitelem od 02.2005 a nemam zde bydliste. Byt budu prodavat letos a zisk z prodeje chci investovat do bytu v Rakousku, kterym jsem spolumajitelem. Je to mozne? Jsem timto osvobozena od dane z prijmu FO?
Dekuji za odpoved, preji hezky den.
Jana Vrbikova
Dobrý den, 24.4.07 jsem jako vlastník nemovitosti sepsala kupní smlouvu s kupujícím, tuto smlouvu jsme předali na katastr nemovitostí, kde 20.7.07 provedli změnu vlastníka. Bohužel kupující nezaplatil kupní cenu a v září 2007 došlo na katastru k navrácení původního stavu. Chci se zeptat, jestli jsem povinna platit daň z převodu nemovitosti i v tomto případě, v kterém jsem žádné peníze od kupujícího neobdržela.
Děkuji za odpověď, Květa Tomešová
Dobrý den,
můžete finanční úřad požádat o prominutí daňové povinnosti a to dle § 25 zákona o dani dědické, dani darovací a dani z převodu nemovitostí.
Dobrý den,
bydlíme s manželkou asi 7 let v družstevním bytě, který je napsán na ní. V součastné době uvažujeme o převodu bytu do OV a následném prodeji ( cca za 1/2 roku) .Počítám, že zaplatíme daň z prodeje nemovitosti ( 3%), nehrozí nám taky povinnost platby daně z příjmů, jelikož bude manželka jako majitel bytu vedena na KÚ teprve pár měsíců.
Předem děkuji.
Daň z příjmu opravdu hrozí, ale lze se jí vyhnout - mít v bytě nahlášené trvalé bydliště i po dobu kratší než jsou dva roky (stačí klidně i pár dní) a zároveň získané prostředky použít na uspokojení budoucí bytové potřeby (tj. za utržené peníze z prodeje bytu si koupit jinou nemovitost). Jinak prodejní cena se snižuje o veškeré nákaldy s bytem souvisejících (tj. cena převodu členských práv, příp. náklady na opravy, údržbu,..), daní se tedy jen "zisk" z celé operace.
Před 16-ti lety jsem se stal nájemníkem obecního bytu,který mi byl nyní nabídnut k prodeji.Mám zájem tento byt odkoupit a ihned odprodat dalšímu zájemci.Jak vysokou daň z prodeje nemovitosti zaplatím?Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
v tomto případě se Vás týká daň z příjmů a daň z převodu nemovitosti.
Od daně z příjmů byste měl být osvobozen, pokud v tom bytě máte více než 2 roky bydliště; příp. kratší dobu, použijete-li získané prostředky na bytovou potřebu.
Daň z převodu nemovitostí činí 3 % z hodnoty nemovitosti.
Prosím, poraďte mi, prodala jsem nemovitost a nyní ve tříměsíční lhůtě po právní moci kupní smlouvy budu platit státu daň z prodeje této nemovitosti. Nejsem si však jistá, zda z takto nabytých peněz musím ještě státu platit další daně z příjmu fyzických osob, tzn. učinit tak do 31.3.2008 v daňovém přiznání ???
Moc děkuji za fundovanou odpověď.
Dobrý den,
zákon o daních z příjmů taxativně stanoví, kdy je prodávající od placení daně osvobozen. Je to v případě, kdy jste měla v nemovitosti nejméně 2 roky před prodejem trvalé bydliště, nebo kratší dobu a získané prostředky použijete na uspokojení své bytové potřeby, nebo pokud jste byla vlastníkem nemovitosti déle než 5 let.
V ostatních případech jste povinna zaplatit daň z příjmů.
Dále pak jako prodávající musíte zaplatit daň z převodu nemovitostí. Daňové přiznání k této dani se podává do 3 měsíců od zapsání vkladu do KN.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com