skončení pr.poměru na dobu určitou - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

skončení pr.poměru na dobu určitou

Alice Sedmíková, 14.03.2009 11:27:39

Přeji hezký den, prosím o váš názor na platnost dohody.Pracovní poměr s pracovní smlouvou na dobu určitou od 22.3.2007 do 31.3.2008 byl dohodou, kterou jsem podepsala, prodloužen do 31.3.2009. V lednu 2009 mi zaměstnavatel písemně oznámil, že pracovní poměr končí sjednanou dobou-31.3.2009 a sdělil mi že po tomto datu již se mnou nepočítá.Je tato dohoda platná,když trvání tohoto pracovního poměru na dobu určitou je delší než 2 roky (22.3.2007-31.3.2009)?Děkuji za odpověď.

Re: skončení pr.poměru na dobu určitou

Karel Dlouhý, 14.03.2009 20:37:40

Dobrý den,
podívejte se do ZP § 39 Pracovní poměr na dobu určitou, kde jsou v odst. 3 a 4 stanoveny výjimky. Pokud nejde o ty případy, pak platí:

§39 (5) Sjedná-li zaměstnavatel se zaměstnancem trvání pracovního poměru na dobu určitou, ačkoliv nebyly splněny podmínky stanovené v odstavcích 2 až 4, a oznámil-li zaměstnanec před uplynutím sjednané doby písemně zaměstnavateli, že trvá na tom, aby ho dále zaměstnával, platí, že se jedná o pracovní poměr na dobu neurčitou. Návrh na určení, zda byly splněny podmínky uvedené v odstavcích 2 až 4, může jak zaměstnavatel, tak i zaměstnanec uplatnit u soudu nejpozději do 2 měsíců ode dne, kdy měl pracovní poměr skončit uplynutím sjednané doby.
---
Tedy domnívám se, že dohoda porušuje zák. práce (zaměstnavatel by mohl dostat pokutu), ale je platná.
Uvedeným postupem však můžete dosáhnout změny na dobu neurčitou.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »