Přasčasy jako náhrada za volno - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Mzdy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

převod pracovní doby

arthur dent, 16.03.2010 21:44:55

V polovině loňského roku nám zaměstnavatel upravil pracovní týden na 4 denní. Situace na trhu se ovšem změnila a byly nám nařízena práce i v pátky. Dobu odpracovanou v pátek nám zaměstnavatel eviduje a proplácí s tím, že v případě "špatných měsíců" nám nařídí volno, které je kryté právě těmito odpracovanými pátky. Rád bych zjistil, který předpis toto upravuje a jakým způsobem se eviduje tato pracovní doba, když zároveň s ní jsou odpacovávány i "klasické přesčasy". A zároveň, kolik po sobě jdoucích hodin(dní) může zaměstnavatel nařídit. V továrně máme nařízen dvojsměnný provoz s denním úvazkem 7,75 hod a 0,5 hod přestávkou.

Přasčasy jako náhrada za volno

Matjbc, 13.03.2009 00:08:56

Dobrý den, měl bych 2 dotazy.
1. může mi zaměstnavatel převádět moje přesčasy na dny kdy pro mě nemá práci a tím vlastně vykrýt pracovní fond v měsíci ale mě tím obrat o ty přesčasové hodiny?
2. pokud jsem vyslán na montáž, ale práce na místě montáže je vždy jen cca na 2hod/den (např po dobu 3 dnů), mám nárok na zaplacení celého dne nebo jen těch 2hod?
V prac. smlouvě není ani jedna věc nijak ošetřena
Děkuji

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »