Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, prosím Vás, máme velký problém. Prodáváme byt, s prvními zájemci (z řad realitních makléřů velké RK Sting!!) jsme podepsali smlouvu o sml. budoucí (srpen2008), v listopadu, kdy měli zaplatit, od smlouvy odstoupili. Ve smlouvě nebyly uvedeny sankce, prý v případě odstoupení lze cokoliv vysoudit. Šli jsme s cenou dolů o cca 100 000,- a přišli další velmi vážní zájemci. V předkupní smlouvě s nimi sepsané byly sankce minimální (10000,-). Zaplatili zálohu 1/4 z ceny, aby měli jistotu, že to neprodáme jiným. Teď požadují snížení ceny bytu o 200 000,-, že více nemají a ceny bytů šly stejně dolů. Hrozí další odstoupení od smlouvy. Je možné po jejich odstoupení od smlouvy byt prodat levněji a ušlé peníze po nich vymáhat? Jak to je s vrácením zálohy?
Dobrý den,
potřebovala bych poradit v jedné věci. Týká se to výpovědi z pronájmu bytu ze strany pronajímatele. Všude se uvádí, že může pronajímatel s přivolením soudu získat byt, ve kterém má nájemníka, pro sebe. Také jsem se dočetla, jaké kompenzace mu musí přitom zajistit. Ale trápí mě jedna důležitá informace, kterou nemohu nikde nalézt - je někde stanoveno, JAK DLOUHO pak musí pronajímatel ten byt užívat, když ho takto pro sebe získá? Našla jsem v § 711/5 OZ, co vše může pro pronajímatele plynout z toho, když bez vážných důvodů nevyužil vyklizeného bytu k účelu, pro který vypověděl nájem bytu. A toho se já (jako pronajímatel) bojím. Jde totiž o to, že ten byt opravdu v nějakou dobu potřebuji, ale co když za rok, za dva, za tři už to bude jinak, koupím si rodinný domek a v tom bytě už nebudu chtít žít. Prosím Vás, poraďte, existuje nějaká taková zákonem stanovená lhůta, po kterou musí pronajímatel ten získaný byt užívat? Předem děkuji mockrát za odpověď.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com