Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, prosím o informaci.V zaměstnání jsem dostala výpověď z důvodu zrušení mého pracovního místa.Asi po týdnu co jsem tuto výpovědˇ podepsala, jsem zjistila, že jsem ai 2 měsíce těhotná.V době předání výpovědi jsem byla již těhotná, ale nevěděla o tom.Sice mi byla dána výpověď z důvodu zrušení pracovního místa, ale ve stejné kancelaři dalé vykonávají dvě zaměstnankyně, stejný druh práce co já.Má zaměstnavatel právo na tuto výpověď.Předem velice děkuji za odpověď
§ 52 ZP:
Zaměstnavatel může dát zaměstnanci výpověď jen z těchto důvodů:
c) stane-li se zaměstnanec nadbytečným vzhledem k rozhodnutí zaměstnavatele nebo příslušného orgánu o změně jeho úkolů, technického vybavení, o snížení stavu zaměstnanců za účelem zvýšení efektivnosti práce nebo o jiných organizačních změnách
§ 53
§53 (1) Zaměstnavatel nesmí dát zaměstnanci výpověď v ochranné době, to je
d) v době, kdy je zaměstnankyně těhotná
---
Tedy byste tuto skutečnostměla sdělit zaměstnavateli (přiložit lékařské potvrzení) a požádat o odvolání výpovědi.
Pokud nebude výpověď odvolána, musela byste její neplatnost napadnout žalobou u soudu.
§ 72
Neplatnost rozvázání pracovního poměru výpovědí, okamžitým zrušením, zrušením ve zkušební době nebo dohodou může jak zaměstnavatel, tak i zaměstnanec uplatnit u soudu nejpozději ve lhůtě 2 měsíců ode dne, kdy měl pracovní poměr skončit tímto rozvázáním.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com