Částečné zpětvzetí žaloby - fórum

Kategorie: Občanské právo / Procesní právo

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Částečné zpětvzetí žaloby

Jana Peterková, 06.03.2009 11:55:48

Dobrý den,

k okresnímu soudu jsem podala žalobu o zaplacení dlužné mzdy. V uvedené žalobě jsem uvedla, že navrhuji, aby soud vydal platební rozkaz, kdy žalovaná je povinna mi uhradit nejen onu dlužnou mzdu, ale i úroky z prodlení a náklady řízení (konkrétní výši jsem samozřejmě v žalobě vyčíslila).

Soud mému návrhu v plné výši vyhověl a včera vydal platební rozkaz, který tak ještě nenabyl právní moci. Ovšem žalovaná mi mezitím částečně dlužnou mzdu uhradila. Nyní bych tedy ráda vzala žalobu částečně zpět.

Můj dotaz se týká toho, jakým způsobem nyní částečné zpětvzetí žaloby formulovat. Samozřejmě uvedu částku, kterou žalovaná nyní uhradila, včetně důkazů. Ale nejsem si jistá úroky z prodlení a náklady řízení. Domnívám se, že mám nadále požadovat úhradu nákladů řízení v původní výši. Ale jak je to s požadovanou výši úroků? Z jaké částky se budou dále počítat? Z původní v době podání žaloby, nebo ze snížené po částečném uhrazení žaloby.

Děkuji za odpověď.

Peterková

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »