zřeknutí se výživného - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

zřeknutí se výživného

Radek Holota, 06.03.2009 11:52:31

Dobrý den.
Naše situace je následující: Chceme se se ženou dát rozvést - smluveně, k čemuž potřebujeme dohodu o vypořádání SJM. Máme dům, který je psaný na ženu, ale před svatbou a i během manželství jsem financoval totální rekonstrukci, do které jsem vložil veškeré své úspory nabyté před manželstvím a pak samozřejmně prostředky naše společné během manželství. Spočetl jsem to na řádově 750000. Nicméně žena je na MD a tudíž mně nemůže vyplatit, ale zároveň nechce prodat dům. Dohodli jsme se, že bych jí dokud je na MD platil výživné na ni a na dítě a po ukončení MD bych neplatil nic. Prakticky, že by mi dluh za barák splácela formou zřeknutí se výživného. Je to možné takto sepsat, když se vlastně jedná o výživné na dítě a tudíž prostředky by prakticky měly být dítěte? Šlo by to případně sepsat v trochu odlišném duchu ale se stejnou myšlenkou? Třeba, že přejímá mou vyživovací povinnost na sebe nebo se zavazuje ke splácení dluhu ve výši výživného na dítě? Předem děkuji za odpověď.

Re: zřeknutí se výživného

Petr Petr, 06.03.2009 19:35:22

Vyživovací povinnost je dána zákonem, takže jakákoli vámi uváděná smlouva by byla neplatná.

To, že se ale společně donmouvíte je jen na vás. Ovšem mějte na vědomí, že dobré vztahy se mohou časem pokazit a pokud budete mít jako povinný stanovenu nějakou vyživovací povinnost může se vám lehce stát, že po vás bývalá "polovička" bude dlužné výživné vynáhat zpětně a nebo si o něj třeba řekne již plnoleté dítě!!!

No a za ty roky se to může pěkně naskládat, že jo...

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »