komu platit poplatky za tv a rozhlas - fórum

Kategorie: Právo duševního vlastnictví / Autorské právo

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Autorské právo a vyjímky pro školu

Václav Oborník, 29.03.2012 21:10:42

Dobrý den,

měl bych dotaz na autorské právo. Jsem studentem VŠ, oborem informační technologie a letos budu obhajovat závěrečnou práci. Jako téma jsem si zvolil výukovou webovou aplikaci. Téma je vlastní, zadání jsem si také vymyslel sám, škola ho pouze schválila. Aplikaci mám hotovou, po obhájení bych ji chtěl dál rozšiřovat a začít komerčně využívat. Chtěl bych se zeptat, jak je to s vyjímkami pro školní dílo. Je nějaká možnost jak škole znemožnit dílo využívat v rámci její výuky bez mého svolení? Či dokonce aby dílo sama vystavila na internetu a začala nekomerčně provozovat? Také by mě zajímalo jak je to s ostatními školami, mohu v díle uvést, že bez licence nemůže žádná škola dílo používat k výuce?

Předem děkuji za odpověď, příjemný den,

Václav Oborník

Dotaz na poplatky TV, Rádio

Chata Karlov, 21.02.2012 09:27:18

Dobrý den,jsme majiteli penzionu, slyšeli jsme, že v současné době(r.2012) již nemusíme platit poplatek za TV OSE, pouze Intergramu.
Předem děkujeme za odpověď.

Re: Dotaz na poplatky TV, Rádio

Milena Fialková, 21.02.2012 14:36:29

Dobrý den, vlastním kadeřnictví, kde používám radiový
přijímač. V loňském roce jsem zaplatila polatek,
OSE a poté INTEGRAMU. Nedávno jsem zaslechla,
že se má platit pouze společnosti INTEGRAM!
Dovoluji si Vás požádat o informaci co je správně !?

TV poplatek a rozhlas. poplatek

Sucie Lucie, 13.02.2012 07:55:30

Dobrý den,

trvalé bydliště mám u rodičů, ale bydlím jinde v podnájmu. Rodiče TV poplatek hradí. Mám hradit i znovu já? Dá se poplatek zaplatit zpětně?

Dále nemám doma žádný rozhlasový přijímač, musím platit i poplatek za rozhlas?

Děkuji mockrát.

autorské prava

Lenka Sowová, 02.01.2011 01:10:47

Mám provozovnu, otevřenou 3 dny v týdnu pro veřejnost, kde používám rozhlas jako kulisu.
Komu mám platit poplatky za autorská práva?
Děkuji

Re: autorské prava

Lucie Jindrová, 10.02.2011 11:50:31

Dobrý den,
poplatky je třeba hradit 3 kolektivním správcům autorských práv:
OSA, Intergram a OAZA

Jakubková

Petra, 28.12.2010 19:43:00

Dobrý den,
jsem obyvatelka bytového domu a pod našim bytem je bar. V baru využívají plazmovou televizi a zajímalo by mě, komu všemu a v jaké výši, musí majitel baru zaplatit poplatky za využívání TV produkce. Děkuji moc za odpověď

Povinné poplatky za televizory na ubytovnách

Jiří Schmid, 13.01.2010 12:21:11

Dobrý den,
vlastním ubytovací zařízení a rád bych se zeptal komu všemu jsem povinnen platit za televizory na pokojích? Momentálně platím České televizi a OSE a nevím jestli musím také platit Intergramu a Oaze, nebo jestli je ještě někdo další?

Děkuji za odpověď

Po zavedení analogového vysílání

Milan Zavázal, 30.09.2008 20:12:58

Jak je to s televizními poplatky v případě, že nepřijímám digitální vysílání. Jedná se mi samozřejmě o to, jestli jsem povinen platit po odpojení analogového vysílání. Díky za odpověď Milan

Re: Po zavedení analogového vysílání

Mgr. Oldřich Topka, 13.10.2008 10:34:14

Dobrý den, podle zákona č. 348/2005 Sb., o rozhlasových a televizních poplatcích a o změně některých zákonů, platí, že televizní poplatek se platí ze zařízení technicky způsobilého k individuálně volitelné reprodukci televizního vysílání bez ohledu na způsob příjmu. To byste musel odhlásit přijímač a navíc nemít doma televizi vůbec (poplatníkem televizního poplatku je fyzická osoba nebo právnická osoba, která vlastní televizní přijímač).

Televizní poplatky Integram

Milan Pfauser, 27.06.2008 13:51:45

Dobrý den,
prosím, zajímalo by mě, zda může společnost Integram vybírat poplatky za TV v ubytovacím zařízení, které má televize na pokojích, nikoli ve společných prostorách. Děkuji za Vaši odpověď. S pozdravem Milan Pfauser

Re: Televizní poplatky Integram

Mgr. Oldřich Topka, 14.07.2008 11:02:31

Dobrý den, ano. V roce 2005 byla povinnost ubytovatelů platit za rozhlas a TV na pokojích zrušena. Ovšem od 19.05.2008 je v účinnosti novela autorského zákona, která tuto povinnost znovu zavedla. Výše poplatků činí 50% běžného koncesionářského poplatku za každý přístroj. Takže kolektivní správci autorských děl to nyní mohou opět požadovat a kontrolovat.

komu platit poplatky za tv a rozhlas

Hana, 05.01.2008 12:52:30

Dobrý den, chtěla bych se zeptat komu jsme povinni ze zákona platit poplatky za tv a rozhlas, pokud jsme majiteli restaurace, kde máme tv přijímač a rádio. Poplatky České televizi jsou mi jasné, ale nyní se o poplatky hlásí ještě OSA a Integram. Přijde mi divné platit třem společnostem za to samé.
Děkuji za odpověď. Hanka

Re: komu platit poplatky za tv a rozhlas

Mgr. Oldřich Topka, 08.01.2008 14:41:06

Dobrý den, poplatky českému rozhlasu a televizi jsou příspěvkem na podporu výhradně těchto subjektů. Zatímco u INTEGRAMU nebo OSA jde o to, že tyto organizace vykonávají kolektivní správu při výkonu autorských práv a dohlížejí na dodržování majetkových práv autorů. Rozdíl je v okruhu těch, koho zastupují. INTEGRAM zastupuje výkonné umělce a výrobce zvukových a zvukově-obrazových záznamů, zatímco OSA zastupuje autory a hudební nakladatele. Obě organizace mají příslušná oprávnění, a tudíž i pravomoci podle autorského zákona (121/2000). Požadované poplatky by jste tedy měla platit oběma. Jinak může být zahájeno přestupkové řízení a uložena pokuta (až do výše 150.000,-Kč). Kromě toho může být požadována náhrada škody a vydání bezdůvodného obohacení.

Re: komu platit poplatky za tv a rozhlas

Jaroslav Sládek, 22.10.2010 13:25:17

Tak já se s poplatky ose za penzion potýkám dlouhé roky, tahle nehoráznost mě už začíná opravdu hodně vadit.
Kromě poplatku čtv který chápu, po mě chtějí nemalý poplatek za tv tyto subjekty:
OSA,INTEGRAM,OOA-S,DILIA.
Má to oporu v zákonu ale bytová družstva či pronajímatelé bytů to platit nemusí, to nemá logiku. Možná by stálo za to prezentovat se jako pronajímatel nebo tak něco.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »