Diskuze ke článku 'Přestupky - obecná část. Předpoklady. Sankce.' - fórum

Zbyněk Bouda  |  18.03.2008  |  diskuze (3)
Při porušení právních norem lze očekávat nastoupení určitých sankcí. Typicky k tomu dochází v trestním právu. Ve chvíli, kdy však jednání pachatele takovéhoto protiprávního činu nedosahuje intenzity, která je nutná k projednávání tohoto jednání před soudem v trestním řízení, nebo takové jednání trestní zákon vůbec jako trestný čin nevymezuje, musí stát garantovat potrestání (či alespoň projednání a zjištění) i takovéhoto jednání - na tomto místě lze u některých takových jednání hovořit o správněprávní odpovědnosti. Zde je nejčastější a nejběžnější formou odpovědnost za přestupek.

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

PARKOVANI

Antonín Barborák, 16.04.2010 13:16:53

Ma manželka zaparkovala asi na 10min v zakazu zastaveni. mě jako majiteli vozidla došlo abych se dostavil k vysvětlení. Můžu jim říci ,ze to byla osoba blízká nebo se tato věc zrušila? Vím že něco takového existovalo. díky Tonda

Přestupek a náhrada škody

Karel Pospíšil, 13.11.2009 20:21:59

V přestupkovém řízení mi byla uložena náhrada škody která vznikla poškozenému při nehodě auta s ciklistou(mnou). S danou částkou nesouhlásím (s pokutou ano)
jelikož neodpovídá vzniklé škodě a chtěl bych se bránit! Můžete mi poradit jak? A případně když částku neuhradim do 60ti dnů jak je mi uloženo co se stane?děkuji

přestupek

Martin Klepáč, 05.03.2009 09:25:11

Dobrý den! Chci se zeptat, jaký mi hrozí trest za přestupek,kdy mi byl odebrán řidičský průkaz za odmítnutí podrobit se dechové zkoušce to mám oficiálně napsáno na potvrzení o zadržení řidičského průkazu.Toto potvrzení vydala st.policie. Má to však jeden háček. Mám svedka na to, že jsem dýchal jak městské policii(která mě zastavila jako první a poté zavolala státní) tak i do přístroje státní policie.Samozřejmě nebylo prokázáno požití alkoholu. Ostatně na postup těchto orgánů jsem si již stěžoval u inspekce vnitra a u starostky města. Můžete mi prosím poradit, jak mám v této věci pokračovat. Mnohokrát díky m.k

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »