Nárok na odstupné při výpovědi ve zkušební lhůtě při agenturním způsobu zaměstnání - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Prosba o odpověď

Radka Kuběnová, 07.03.2009 07:30:31

Dobrý den, prosím mohl byste mi odpověďet na můj dotaz ze dne 04.03.2009 21:19:40

Nárok na odstupné při výpovědi ve zkušební lhůtě při agenturním způsobu zaměstnání

Děkuji Radka Kuběnová

Nárok na odstupné při výpovědi ve zkušební lhůtě při agenturním způsobu zaměstnání

Radka Kuběnová, 04.03.2009 21:19:40

Dobrý den,

jsem zaměstnanec pracovní agentury, přes kterou pracuji ve výrobní firmě. S pracovní agenturou mám uzavřenou pracovní smlouvu na dobu určitou od 1.12.2008 do 30.6.2009. Nyní dostanu výpověd z důvodu nadbytečnosti k 31.3.2009. Vzhledem k tomu, že mám po zkušební lhůtě, ráda bych věděla, zda mám nárok na odstupné. Po prostudování zákoníku práce předpokládám, že nárok bych měla mít, protože spadám pod § 54 odst. 1 písm. c). ZP

Zajímalo by mě, zda má na tento zákonem stanovený nárok vliv fakt, že jsem dočasně přidělený zaměstnanec agentury k jinému zaměstnavateli dle § 309 odst. 2. ZP. Doba dočasného přidělení je shodná s dobou určitou v pracovní smlouvě.

Děkuji předem za odpověď

Re: Nárok na odstupné při výpovědi ve zkušební lhůtě při agenturním způsobu zaměstnání

Karel Dlouhý, 07.03.2009 15:56:51

§ 52
Zaměstnavatel může dát zaměstnanci výpověď jen z těchto důvodů:
c) stane-li se zaměstnanec nadbytečným vzhledem k rozhodnutí zaměstnavatele nebo příslušného orgánu o změně jeho úkolů, technického vybavení, o snížení stavu zaměstnanců za účelem zvýšení efektivnosti práce nebo o jiných organizačních změnách,

Pokud tedy výpověď bude z tohoto důvodu, tedy podle § 52 písm. c), máte nárok na odstupné.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »