Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobry den v cervnu 2008 som nastupila na matersku dovolenku, zamestnavatel mi k 30.listopadu dal vypoved.Moze mi dat vypoved pocas materskej?Nie je to trestne?Dakujem
Dobrý den,
nepíšete z jakého důvodu byla ta výpověď.
§53 (1) Zaměstnavatel nesmí dát zaměstnanci výpověď v ochranné době, to je
d) v době, kdy je zaměstnankyně těhotná nebo kdy zaměstnankyně čerpá mateřskou dovolenou
ALE
Zákaz výpovědi podle §53 se nevztahuje na výpověď danou zaměstnanci
a) pro organizační změny uvedené v §52 písm. a) a b); to neplatí v případě organizačních změn uvedených v §52 písm. b), jestliže se zaměstnavatel přemísťuje v mezích místa (míst) výkonu práce, ve kterých má být práce podle pracovní smlouvy vykonávána,
-------
§ 72
Neplatnost rozvázání pracovního poměru výpovědí, okamžitým zrušením, zrušením ve zkušební době nebo dohodou může jak zaměstnavatel, tak i zaměstnanec uplatnit u soudu nejpozději ve lhůtě 2 měsíců ode dne, kdy měl pracovní poměr skončit tímto rozvázáním.
Dakujem za odpoved.Viac menej ani neviem preco mi dal vypoved, nie je tam uvedeny paragraf.Len, ze som mu nedodala akesi potvrdenie o zamestnani pred nastupom na matersku, ale ved som pracovala u nich tak neviem co chce.Podla toho co ste mi pisal tak si nemozem uplatnit ani sud, kedze mi papiere o vypovedi poslal az 11.2.2009 aj ked tvrdi, ze mi ich uz raz posielal.Tym padom tie 2 mesiace od vypovedi uz presli.Viete mi poradit ako dalej?Dakujem
§50 (1) Výpovědí může rozvázat pracovní poměr zaměstnavatel i zaměstnanec. Výpověď musí být dána písemně a doručena druhému účastníku, jinak je neplatná.
§50 (4) Dá-li zaměstnavatel zaměstnanci výpověď (§ 52), musí důvod ve výpovědi skutkově vymezit tak, aby jej nebylo možno zaměnit s jiným důvodem, jinak je výpověď neplatná. Důvod výpovědi nesmí být dodatečně měněn.
----
Tedy to, co píšete, je divné. Je otázkou, zda Vám vůbec byla výpověď řádně doručena.("aj ked tvrdi, ze mi ich uz raz posielal" - musí se to posílat doporučeně do vlastních rukou s dodejkou)
Co poradit: vycházet z toho, že jste výpověď dostala 11. 2. 2009.
1. Podat návrh na soud
2. Napsat mu, že považujete výpověď za neplatnou a že trváte na tom, aby Vás dále zaměstnával
3. Případně podat podnět na inspekci práce
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com