ukončení prac.poměru,odstupné, podpora v nezaměstnanosti - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Mzdy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

ukončení prac.poměru,odstupné, podpora v nezaměstnanosti

Petr LInhart, 26.02.2009 16:38:19

Dobrý den, zaměstnavatel mi hrozí ukončením pracovního poměru z důvodu neplnění jím plánovaných tržeb a vyslovením nespokojenosti kvůli výše uvedenému. V pracovní smlouvě žádná konkrétní čísla pro plnění tržeb uvedena nemám. Prosím o informaci, zda v případě ukončení prac.poměru zaměstnavatelem mám nárok na odstupné (kolik měsíců) a zda mám právo na podporu v nezaměstnanosti. K hlavnímu pracovnímu poměru mám ještě jiný příjem na IČO, který každý rok zdaňuji a platím zálohy na zdravotní a sociální pojištění. Děkuji za zaslání odpovědi. S pozdravem Linhart

Re: ukončení prac.poměru,odstupné, podpora v nezaměstnanosti

Karel Dlouhý, 26.02.2009 16:55:34

Záleží na tom, z jakého důvodu a jak chce pracovní poměr ukončit - viz zákoník práce, kde jsou uvedeny výpovědní důvody.

Odstupné je jen při výpovědi z organizačních důvodů.

Vzhledem k tomu, že jste ještě OSVČ, tak tuším platilo, že nemáte nárok na podporu v nezaměstnanosti.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »