Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, moje maminka na mě chce převés dům, ale na dům je ze strany fin. úřadu uvalena zástava. Jedná se o 1/3 domu. Může mě dům maminka darovat nebo skutečnost, že fin. úřad uvalil zástavu to bude blokovat? Děkuji
Dobrý den, prosím Vás o radu. S manželem chceme stavět dům. Můj otec vlastní dům s pozemkem a ještě pozemek, který je hned vedle a má své vlastní číslo na KN, ten mi chce darovat. Jenže jsem zjistila na KN, že na nemovitost i pozemek je Nařízení exekuce a Zástavní právo smluvní(vyšší částka 100000). Pán, který má Zástavní právo smluvní by nám pozemek uvolnil abychom mohli podat darovací smlouvu na KN. Má to vůbec cenu, půjde to když je tam ještě ta exekuce? Už bychom mohli dávno stavět, ale mám strach něco podnikat aby náš dům nestál a zastaveném pozemku. Děkuji za odpověď. Veronika Duchoňová
Dobrý den,chtěla bych svému synovi darovat rodinný dům,poněvadž jeho manželka ke mně nemá kladný vztah,nechci,aby v případě synovi smrti tento dům zdědila. Jde toto nějak ošetřit v darovací smlouvě,nebo zda jde přímo ve smlouvě uvést,že v případě synovi smrti se nemovitost vrátí do mého vlastnictví. Děkuji za odpověď a přeji hezký den.
Dobrý den,
pokud není předmětem daru nemovitost, musí být darovací smlouva úředně ověřená? Počítají se finance darované rodičči jen jednomu z manželů do SJM?
Děkuji
Chtěla bych darovat dceři peníze/prodala jsem rodinný dům/ chtěla bych aby to bylo právně ošetřené, jde o větší částku a chci aby peníze patřily jen jí./vybavila by si domácnost/Je vdaná a má 2 děti.Chtěla bych to mít právně ošetřené, kdyby došlo třeba k rozvodu aby se k tomuto přihlíželo. Může se to řešit darovací smlouvou/má být ověřená?/ platí se darovací daň?Musí být sepsána u notáře?
Ano, můžete to řešit darovací smlouvou, nemusí ji sepsat notář, nemusí být ověřené podpisy.
Pokud se týká daní - toto není daňová poradna.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com