Obecní cesta, soukromý povrch a zákazy - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Obecní cesta, soukromý povrch a zákazy

Bohumil Havlíček, 24.02.2009 18:47:18

Dobrý den.
Vlastním pozemek. V dobách kdy jsem se stal majitelem tohoto pozemku v této části obce nebyla ještě žádná cesta k tomuto poli. Byla jen plánovaná a nešla realizovat-důvod byl malá šířka obecního pozemku pro vytvoření cesty. Protože cesta k pozemku je potřeba, daroval můj otec (v té době vlastník) po celé délce pozemku půl metr obci na obecní cestu (zadarmo!). Mám na pozemku nyní hotové přípojky a rád bych se připojil k sítím. Jaké ovšem je moje překvapení, když se dozvídám, že povrch(!) této obecní cesty patří jednomu podnikateli avšak cesta jako taková je dále obecní! (Otec daroval obci zdarma tolik metrů ze svého na obecní cestu! Nikoliv k tomu, aby ji zadarmo získal podnikatel! Ještě horší ale je, že zmíněný podn. nyní po mně požaduje "finanční přídavek" na asfalt (povrch), který tam je! Jinak mi nepovolí se připojit k sítím! 1.Zajímá mně zda má právo mě blokovat,2.zda není protiprávní obec. cesta se soukr.povrchem,3.nepomůže mi že ty metry jsem dal jako dar? Děkuji Vám!

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »