podivná exekuce - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

exekuce

Alena Skřebská, 24.02.2009 13:53:36

Dobrý den, jen co obdržím pravomocný rozsudek odvolacího soudu budu podávat exekuci na dlužné výživné, byvalý manžel v současné době podniká, ale nechce soudu sdělit číslo svého účtu, může exekutor odstavit účet i jeho nynější manželce, pokud se zjistí, že on žádný účet nemá. A dále co vše může exekutor zabavit pokud prokazatelně vím, že je znovu ženatý a bydlí se svou manželou a dvěma dcera ve společné domácnosti. Dluh je cca 50 000,-Kč. Děkuji Vám za odpověď

Re: exekuce

Maat Isis, 12.05.2009 03:06:42

Dobrý den,
soud může předvolat Vašeho manžela a vyzvat ho, aby učinil prohlášení o majetku.Uvedení nepravdivých údajů nebo zamlčení je trestné.Jinak exekutor si sám zjistí v rámci součinnosti jakým majetkem a finančními prostředky disponuje Váš býv. manžel. Věřte, že dluhu na výživném neunikne a navíc se mu navýši o náklady a odměnu soudního exekutora.Čím dřív zaplatí, tím míň ho to bude na těchto dalších nákladech stát.

podivná exekuce

Lenka Miškovcová, 23.02.2009 19:45:03

Dobrý den, dnes jsem byla kontaktována exekutorem, hledal mě v bytě mé matky, kde jsem odhlášena, matka mu dala telefonní číslo. Domluvila jsem se s ním na schůzce na parkovišti. Po příjezdu jsem si vyžádala průkaz, ten byl poničený, rozlepený ... pán komentoval slovy, že jej vypral. Následně mi předával listiny a sdělil, že jsem v roce 1999 nezaplatila pokutu DP města Ostravy. Mimo to se mi pokusil podstrčit k podpisu listinu na níž bylo napsáno, že se vzdávám odvolání. Předal mi usnesení o exekuci, v usnesení jsou částky jako 206,- plus %, 1222,- plus % a 1006,- plus % a napsáno plus náklady exekuce, které budou v průběhu řízení stanoveny. Z částek uvedených mi vyšel dluh cca 4 000,-, ale exekutor po mě požaduje 15 986,-, na můj dotaz do kdy mi sdělil, že do středy (dva dny). Když jsem chtěla vidět nějaký doklad jenž by říkal, že mám zaplatit skoro 16 000,- mi napsal tuto částku na ušmudlaný kousek papíru spolu s číslem účtu a sdělil mi, že pokud ty peníze do středy nevložím - cituji: "tak zaplatíte minimálně dvakrát tolik to vám garantuju". Celkově jeho přístup byl gansterský až vymahačský. Náklady na exekuci by podle mého dělaly 12 000,- což je trojnásobek dlužné částky! Zajímá mě jestli skutečně neexistuje nějaká lhůta pro zaplacení a zda je přípustné, že mi částku sdělil takto, zda ji mám zaplatit a potom se odvolat? Poradtě prosím, děkuji LM

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »