Rozvod sňatku uzavřeného v SR - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Rozvod sňatku uzavřeného v SR

Eva Slamená, 22.02.2009 18:30:50

Dobrý den, chtěla bych se informovat, jak postupovat a jak probíhá rozvodové řízení v případě, že já mám české i slovenské občanství, trvalý pobyt v ČR a manžel slovenské občanství a trvalý pobyt v SR. Žijeme ale ve společné domácnosti v ČR a máme dvě nezletilé děti. Oddáni jsme byli v roce 1998 na Slovensku a oba jsme v té době měli slovenské občanství. Já jsem získala dvojité občanství až v roce 2004. Mohli by jste mi, prosím, poradit, kde se podává žádost o rozvod a kde pak celé rozvodové řízení probíhá?
A mám ještě jeden dotaz. Chtěla bych se s dětma odstěhovat ze společné domácnosti, i když nejsme ještě s manželem rozvedeni. Ráda bych se zeptala, jestli to může přinést nějaké komplikace v průběhu rozvodu.
Předem děkuji za radu.

Re: Rozvod sňatku uzavřeného v SR

Lenka Bielikova, 08.03.2009 22:42:01

Dobrý den chci jse informovat jestli je mozny rozvod na uzemí ČR- obaja jsme slováci s dlhodobým prechodným pobytom v ČR. je možné sa rozviest i ked odluka netrva 6 mesiacov? obe strany s rozvodem souhlasí.dekuji

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »