Kategorie: Občanské právo / Dědictví
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, ráda bych se zeptala, mí rodiče mají ve společném vlastnictví dům - 1/4 matka, 3/4 otec, ráda bych od mé matky tuto čtvrtinu koupila, s tím, že jakmile by dům šel do dědictví po smrti otce, dělila by se 3/4 domu mezi mě a mého bratra. Protože chci dům zrekonstruovat, půjčím si na to a také si půjčím na úhradu té jedné čtvrtiny - na koupi od mé maminky, chci se zeptat, jak se bere v potaz to, když dojde k dědictví, všechny ty náklady s rekonstrukcí, budu pak vyplácet svého bratra podle aktuální odhadní ceny, nebo lze uplatnit tuto rekonstrukci, pokud si nechám všechny faktury. Jde o to, že pokud do domu nebudu investovat já, bratr to neudělá a dům spadne a do dědictví by pak nešlo nic nebo by bez mého vkladu peněz neměl tak velkou hodnotu, děkuji vám za odpověď.
Dobrý den,
na toto téma je zde řada dotazů a odpovědí, pročtěte si je.
Po smrti otce, pokud nebude závěť, dědí v 1. skupině manželka a děti (tedy ne jenom děti).
Vychází se z aktuální odhadní ceny.
(Jak lze uplatnit náklady - nevím.)
Je zde i jiná používaná možnost - že Vám to rodiče darují (s věcným břemenem doživotního užívání) - a pak budete investovat do svého, rodiče se nebudou muset o dům starat.
děkuji, tatínek se neoženil, takže budou dědit jen děti, otec to darovat nechce, prý se pak po jeho smrti máme domluvit sami, mě jde právě o ty náklady na rekonstrukci, jak je lze či nelze uplatnit, příspěvky jsem si tady přečetla, našla jsem jeden hodně podobný, ale nebyl ještě právníkem zodpovězen, žádný jiný přímo na toto téma tady není.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com