Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
jsem rozvedená, nezl.syn zůstal u mě.Nyní přichází na řadu majetkové vyrovnání. Bydlím s dětma v družstevním bytě, manžel se odstěhoval na chalupu. Podíl jsme nabyli za manželství a měl by být v SJM. CO se stane s podílem když neproběhne během tří let vyrovnání majetku? Movité věci jak jsem četla zůstanou tomu kdo je užívá, nemovitosti se v katastru zapíšou 1/2 na každého, ale dr.podíl? Jak ten by se dělil po těch třech letech? Kdybych získala užívací právo a tím bych se vlastně stala členem družstva?
Děkuji za odpověď
Dobrý den.Před třemi lety,po té,co si manžel našel novou přítelkyni a opustil mě a svoje dvě děti,jsem se rozvedla a z manželství zbylo spousta nezaplacených pohledávek.Veškeré účty a také půjčky byli brány mým jménem,neboť manžel byl nezaměstnaný.U Rozvodového řízení k majetkovému vyrovnání nedošlo a manžel ač se slovně zavázal,že některé pohledávky uhradí,tak nejspíš neudělal,neboť mi začali chodit exekuce na plat,ale i na můj majetek.Bývalý manžel neudává žádné zaměstnání a už máme nesrovnalosti i s výživným na dvě děti.Potřebuji poradit,zda se mohu proti exekucím nějak bránit a zda mohu něco vymáhat po exmanželovi.Děkuji.
Dobry den, chtela jsem se informovat na vyporadani z rekonstrukce domu, ktery je v mem vylucnem vlastnicvi.Po dobu manzelstvi jsem od babicky dostala dum,ten jsme po dobu manzelstvi zrekonstruovali (prevaznou cast rekonstrukce provedl muj otec, ktery je na duchode).Rekonstrukce byla placena z nasich spolecnych financi,dohromady asi 1.000 000kc.Byvaly manzel ted na me utoci, ze dum ma hodnotu minimalne 5mil a tudiz jsem povina mu dat 2.5mil.podotykam ze nema ani jeden doklad kterym by prokazal,ze investoval do domu.Chtela jsem se zeptat jak bude prihlizet soud (kolik mu budu povina vratit kdyz nejsou zadne doklady kolik se investovalo do rekonstrukce) az manzel poda zalobu o vyporadani sjm.Vychazi soud z momentalni hodnoty domu?Nebo ze skutecne investice do domu?A jak to muzeme prokazovat,kdyz nejsou zadne doklady?Dekuji za jakoukoli odpovedt.
Dobrý den, dne 12.2.2009 nabyl právní moci rozsudek o rozvodu manželství.Smlouva o vypořádání existuje, ale ztrácí se majetek, který není uveden ve smlouvě. Manžel má se mnou stále trvalé bydliště. Mohu vyměnit zámky, aby se mi dále neztrácely věci?
Dobrý den, prosím o radu. S manželem se chceme rozvést, chtěli bychom smluvní rozvod-tedy oba. Jaké náležitosti k tomu potřebujeme? Kdo bude navrhovatel? Máme jednoho syna, chtěli bychom společnou péči-a co k tomu potřebujeme? A v poslední řadě, bydlíme s manželem v bytě, který měl před uzavřením manželství, má na něj dekret po rodičích-máme snad nárok na nějaké bydlení? Manžel chce abych se odstěhovala a podepsala, že si vezmu jen to, co jsem měla když jsem vztoupila do manželství, byla jsem na mateřské a starala jsem se i osyna z prvního manželství(jeho), a on si mezitím postavil ještě chatu z peněz po otci..vím, že asi nemám na nic nárok, a aby byl rozvod smluvní, raději ustoupím, a hlavně aby byl syn v pořádku, ale přeci jen se mě zdá, abych neudělala nějakou chybu..za odpověď a posouzení mé situace děkuji.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com